Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen hekelt strafpunten: "Moet ruimte zijn om over de grens te gaan"

Haas-coureur Kevin Magnussen moet serieus oppassen voor een schorsing in de Formule 1. De Deen staat nu op tien penaltypunten, maar met twee punten erbij moet hij een Grand Prix aan zich voorbij laten gaan.

Kevin Magnussen begon het Formule 1-seizoen 2024 nog zonder strafpunten op zijn racelicentie, maar staat nu na zes Grands Prix en twee sprintraces ineens op tien strafpunten. De helft van die punten pakte hij tijdens de afgelopen race in Miami. Gaat Magnussen zijn rijstijl aanpassen, nu hij slechts twee strafpunten is verwijderd van een raceban? 

"Ik denk dat ik wel moet, want de volgende keer moet ik aan de kant staan. Ik denk dat de situaties waarin ik de ondersteunende rol voor mijn teamgenoot moest spelen, hun vruchten hebben afgeworpen, dus het is waardevol voor ons geweest", zo vertelt Magnussen tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik houd niet van de regels op dit moment: dat het überhaupt mogelijk is. Ik zou het liever zien dat het helemaal niet mogelijk is. De regels zijn zoals ze zijn en ik heb de regels niet gemaakt, maar ik denk dat er dingen zijn waar we naar moeten kijken. Ik sta zelf al op tien punten, dus ik moet oppassen dat ik geen raceban krijg", zo zegt de Deen verder.

"Ik weet niet of ik het juist vind dat ik het risico loop op een raceban, omdat ik buiten de witte lijnen rijdt op een stuk asfalt", zo vervolgt de Deen zijn verhaal. "Maar zo zijn de regels, dus ik accepteer dat. Ik heb het gevoel dat er ruimte is voor verbetering, niet alleen wat betreft de punten. Er zijn nu meer races dan toen de regels werden geïntroduceerd en ik heb het gevoel dat je voor iets heel kleins een raceverbod kunt krijgen. Dus dat is wat ik voel", aldus Magnussen.

Drive-through penalty?

Hij heeft ook wel een idee hoe het probleem opgelost zou kunnen worden. "Ik denk dat het het beste zou zijn als de FIA ons zou vertellen dat we de posities moeten teruggeven en dat de consequentie als we dat niet doen, heel hard zou zijn. Zo weet je ook zeker dat het gebeurt." 

De Deen ziet dan ook niks in het instellen van een drive-through penalty voor het buiten de baan gaan en daar een voordeel uit behalen. "Ik denk dat het ten eerste te ingewikkeld wordt en ten tweede te grote gevolgen heeft. Je moet een beetje ruimte overlaten om over de grens te gaan en daar dan van terug te komen. Als ze nu oordelen dat het een oneerlijk voordeel is en het een drive-through penalty is, denk ik dat dat niet goed is." 

"We kwamen allemaal uit de karting en leerden tegen elkaar te racen. En ik heb nu het gevoel, zeker voor mezelf, met de richtlijnen van dit jaar, dat een deel daarvan ingaat tegen de natuurlijke racedynamiek die we allemaal hebben geleerd als jonge kinderen", zo sluit Magnussen af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024