© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Magnussen houdt vast aan agressieve rijstijl ondanks felle kritiek

05 okt. 2017 15:58 Ruud Dimmers 0 reacties
Kevin Magnussen staat inmiddels bekend als het boefje in de Formule 1. De Deen verdedigde dit seizoen zijn posities met hand en tand en schuwt de controverse niet. Na incidenten met onder andere Alonso en Hulkenberg volgde veel kritiek op zijn rijstijl.

Kevin Magnussen heeft het iedere race aan de stok met zijn collega's

Van de kritiek trekt Kevin Magnussen zich maar vrij weinig aan. Hij hanteert de eenvoudige filosofie: 'Als de wedstrijdleiding me niet bestraft, dan doe ik niets verkeerd.'

Het zijn niet alleen zijn gedragingen in zijn gevechten tijdens een GP. Veel coureurs vallen ook over de manier waarop er altijd wel een Haas-coureur te vinden is die in de weg rijdt tijdens een training of kwalificatie.

Magnussen heeft er geen boodschap aan. "Ik verwacht van alle coureurs dat ze het de ander zo lastig mogelijk maken. Ik ga toch niet gewoon opzij om mijn plaats op te geven? Het belangrijkste vind ik de mening van de wedstrijdleiding."

"Ik zoek de grenzen op en dat doe ik bewust. Zo lang de wedstrijdleiding het prima vindt, dan vind ik dat ook."

Volgens Magnussen is het juist zaak om flink te knokken voor de posities. Zeker nu Haas vaak vecht voor de posities rondom de top 10. Daar zijn de verschillen erg klein tussen de teams en coureurs.

"We strijden om de laatste punten. Daarin moeten we vechten om in de top 10 te finishen. Alle coureurs zijn heethoofden in de auto. Zeker als het er echt op aankomt tijdens een gevecht, of als iemand je blokt of afsnijdt. Dan mopperen we allemaal over de boordradio met soms wat gevloek erbij. Dat hoort er allemaal bij. Je moet alleen niet na de race komen zeuren."

De teamleiding van Haas staat volledig achter haar coureur. Iets dat Magnussen vertrouwen geeft.

"Het team steunt mij en dat geeft met een uitstekend gevoel. Ik voel me vrij om te racen zoals ik dat altijd doe. Het is makkelijker om alles te geven met een team dacht achter je staat."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen