Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kevin Magnussen

Magnussen in extase na vijfde plaats bij comeback: "Dit is gestoord!"

Kevin Magnussen heeft een geweldige comeback achter de rug. Tijdens de GP van Bahrein was hij best of the rest en finishte hij als vijfde. Logischerwijs was de glimlach niet van zijn gezicht te krijgen na afloop van de race.

Magnussen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Als vijfde kwam Kevin Magnussen over de finish tijdens zijn eerste Formule 1-race in ruim een jaar tijd. Wie had dat verwacht? De Deen zelf in ieder geval niet. Twee weken geleden wist hij niet eens dat hij een F1-zitje zou veroveren. Voor de microfoon van RacingNews365 glundert hij dan ook als nooit tevoren.

"Ik heb er van genoten", klinkt Magnussen tevreden. "Het is zo goed om hier weer terug te zijn op deze positie. Petje af voor het team dat onze auto in deze positie rijdt en we de snelsten zijn in het middenveld. Ik kon de Mercedes bijna de hele race zien!", jubelt hij.

"We hadden een safety car, dus dat hielp wel, maar het is een ander verhaal dan vroeger. Ik ben zo dankbaar, ik blijf het zeggen. Ik kan niet geloven dat ik deze kans hebben gehad. Het is gestoord!"

Magnussen kijkt naar achter

Magnussen heeft niets dan lof voor het Haas-team. "Het team heeft het geweldig gedaan. Ik heb niets te maken met deze ontwikkeling van deze wagen. Ik kwam hier gewoon en ben er in gaan zitten. Het is een geweldige auto. Mijn nek is best stijf, maar het gaat beter dan ik had verwacht. Ik was bang dat ik veel meer moe zou zijn!"

De Deen is ten slot blij dat hij nu over een goede auto beschikt. Hij beseft echter dat zijn strijd dit jaar niet met Red Bull, Ferrari en Mercedes zal zijn, maar met de teams achter hem. "We moeten ons focussen op het middenveld. Bottas, Gasly, Alonso en Ocon zien er snel uit. Dat is onze focus. We hebben geluk gehad met de twee Red Bull-bolides. Als we volgende week als zevende finishen, dan is dat ook goed. Vandaag hadden we wat geluk."

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022