Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen jaagt op titel 'best of the rest'

Kevin Magnussen staat momenteel negende in het WK, maar met nog twee races te gaan, maakt hij nog kans om als zevende in het WK te eindigen. De zevende plek betekent dan automatisch de titel 'best of the rest' en met deze titel wil Magnussen er maar al te graag vandoor gaan.

"Om 'best of the rest' te worden, zou mij enorm blij maken", aldus Magnussen in aanloop naar de Braziliaanse Grand Prix. De Deen maakte tijdens de vrijdagsessies zijn bedoelingen direct duidelijk door als achtste en negende te eindigen.

Momenteel staat Magnussen zestien punten achter op de huidige nummer zeven, Nico Hülkenberg. Een goed resultaat in Brazilië kan zomaar zijn achterstand op de Renault-coueur verkleinen. Ook bij de constructeurs staat Haas er goed voor. Het Amerikaanse team bezet daarin momenteel de vijfde plek met een achterstand van dertig punten op Renault. Ondanks dat Magnussen graag de titel 'best of the rest' wil binnenhalen, staat het teambelang bij de Deen voorop. "Het belangrijkste is uiteindelijk het prijzengeld wat we ontvangen voor onze positie in het kampioenschap bij de constructeurs. Dat is namelijk van groot belang om in de toekomst stappen te kunnen maken." Ook Magnussen richt zijn pijlers al voorzichtig op het nieuwe Formule 1-seizoen. "Natuurlijk willen we dit seizoen zo goed mogelijk afsluiten. Dit jaar hadden we een goede auto, maar hebben we veel punten laten liggen", liet de Deen tijdens de persconferentie weten . "Dat moet volgend jaar echt anders, dan moeten we het maximale eruit halen en meer punten scoren dan dit jaar."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden