Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen kent geen stress om contractverlenging: "Hoef niets te bewijzen"

Kevin Magnussen gelooft niet dat hij nog iets hoeft te 'bewijzen' aan Haas om een contractverlenging te verdienen. De Deen vindt dat hij een 'bekende grootheid' is voor het Amerikaanse team.

Magnussen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen heeft niet het gevoel dat hij nog iets te bewijzen heeft aan Haas, nu hij probeert zijn verblijf bij het team te verlengen tot volgend seizoen. De 31-jarige kwam in 2017 bij het Amerikaanse team. Eind 2020 viel hij weg, samen met zijn toenmalige teamgenoot Romain Grosjean, maar na een jaar afwezigheid in de Formule 1 werd hij weer teruggehaald om Nikita Mazepin te vervangen. De Rus werd vlak voor de start van 2022 ontslagen door Haas.

Nu het grootste deel van de grid nog altijd zonder contract zit, is het een van de meest onvoorspelbare en actieve coureursmarkten uit de recente geschiedenis. De Deen lijkt niet actief op zoek te zijn naar andere mogelijkheden, want Haas heeft nog steeds zijn voorkeur. Maar ondanks dat hij een 'bekende' is voor het team, erkent Magnussen dat er een kans bestaat dat hij aan de zijlijn belandt.

"Ja, die kans bestaat", zei hij tegen de media, waaronder RacingNews365, wanneer hem gevraagd wordt of hij zich zorgen maakt dat hij een van de coureurs is die straks overal langs grijpt. "Het team kent me heel goed. Ik ben een bekende speler, dus ik denk niet dat ik iets hoef te bewijzen. De rijdersmarkt is deze keer erg open. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik hier graag wil blijven. Ik denk dat het team zich in een goede positie bevindt en dat er goede hoop is voor de toekomst. Ik weet niet hoe lang het gaat duren voordat we weten hoe het gaat lopen, maar tot die tijd moet je gewoon blijven rijden."

Geen deadline

Magnussen's toekomst bij Haas, en in de F1 in het algemeen, stond al op het spel voor het indrukwekkende debuut van Oliver Bearman tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De F2-coureur staat al langere tijd op de radar van Haas. Het 19-jarige lid van de Ferrari Academy zou zes FP1-sessies voor het team afwerken en zijn puntenfinish in plaats van Carlos Sainz bij Ferrari deed niets om de druk op Magnussen te verminderen.

Toen Haas-teamgenoot Nico Hulkenberg echter aankondigde dat hij voor 2025 naar Stake zou verhuizen, leek het erop dat de directe toekomst van de Deen veilig zou zijn. Dat gevoel van veiligheid was van korte duur, want Zhou Guanyu kwam naar voren als de favoriet om Bearman te vergezellen, die nog niet heeft getekend, maar waarvan sterk wordt aangenomen dat hij een van de twee coureurs van het volgende team zal zijn. In de afgelopen weken is ook Esteban Ocon een grote kanshebber geworden om bij Haas in dienst te treden, na zijn vertrek bij Alpine.

Magnussen ziet voorlopig geen gevaar en geeft zichzelf of het team geen deadline voor het nemen van een beslissing: "Ik heb niet echt een deadline, nee. Ik denk dat de rijdersmarkt nog erg open is. Het wordt interessant om te zien hoe het voor iedereen uitpakt, maar ik heb voor mezelf nog geen datum of iets dergelijks vastgesteld waar ik me aan moet houden."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'