Magnussen moet vrezen voor diskwalificatie na te hoog brandstofverbruik

21 okt. 2018 23:38 René Oudman 0 reacties
De thuisrace van Haas is niet geworden wat de Amerikaanse stal ervan had gehoopt en mogelijk krijgt het nog een vervelend staartje. Kevin Magnussen, die een klein doekje voor het bloeden binnenhaalde middels plek negen, moet vrezen voor een diskwalificatie.

De Deen heeft namelijk meer dan de toegestane 105 kilo aan brandstof verbruikt. Volgens het officiële reglement zal de Haas-rijder uit de uitslag moeten worden gehaald.

Na een ietwat teleurstellende kwalificatie (twaalfde) kreeg Magnussen het toch nog voor elkaar om in een puntenpositie over de meet te rijden. De grote rivalen van Renault sloegen echter een grote slag: Nico Hülkenberg en Carlos Sainz cementeerden de vierde plaats om wat betreft het constructeurskampioenschap door veertien waardevolle punten te scoren, ze werden respectievelijk zesde en zevende.

Magnussens teammaat Romain Grosjean kon al vroeg uitstappen. De als achtste gestarte Fransman was in de openingsronde bij duw en trekwerk betrokken, waardoor hij zijn Haas voortijdig in de pits moest parkeren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen