Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen moet vrezen voor diskwalificatie na te hoog brandstofverbruik

De thuisrace van Haas is niet geworden wat de Amerikaanse stal ervan had gehoopt en mogelijk krijgt het nog een vervelend staartje. Kevin Magnussen, die een klein doekje voor het bloeden binnenhaalde middels plek negen, moet vrezen voor een diskwalificatie.

De Deen heeft namelijk meer dan de toegestane 105 kilo aan brandstof verbruikt. Volgens het officiële reglement zal de Haas-rijder uit de uitslag moeten worden gehaald.

Na een ietwat teleurstellende kwalificatie (twaalfde) kreeg Magnussen het toch nog voor elkaar om in een puntenpositie over de meet te rijden. De grote rivalen van Renault sloegen echter een grote slag: Nico Hülkenberg en Carlos Sainz cementeerden de vierde plaats om wat betreft het constructeurskampioenschap door veertien waardevolle punten te scoren, ze werden respectievelijk zesde en zevende. Magnussens teammaat Romain Grosjean kon al vroeg uitstappen. De als achtste gestarte Fransman was in de openingsronde bij duw en trekwerk betrokken, waardoor hij zijn Haas voortijdig in de pits moest parkeren.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden