Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kevin Magnussen

Magnussen neemt met emotionele brief afscheid van Formule 1

Kevin Magnussen heeft op zijn Instagram-account een prachtige tekst geschreven over zijn levensdroom die realiteit werd, Formule 1-coureur worden. Ondanks dat maar weinig mensen in de droom van Magnussen geloofden, verscheen de Deen maar liefst 119 keer aan de start van een F1-race. In Abu Dhabi reed hij zijn laatste race.

magnussen Mugello
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

De Formule 1-droom van Kevin Magnussen kwam tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi na zeven seizoenen ten einde. In prachtige woorden blikte de Deen op zijn Instagram-account terug op zijn levensdroom. "Een hoofdstuk is geëindigd en wat een reis is het geweest. Al toen ik een klein kind was, is de Formule 1-wereld mijn droom geweest. Ik vertelde mijn leraren dat ik een Formule 1-coureur zou worden, maar zij lachten er slechts om. Toch wist ik toen al in mijn hart dat ik het zou gaan halen, ik had geen twijfels", begint de immer uitgesproken Magnussen zijn afscheidsbrief.

"Ik was nog maar een klein naïef kind dat geen idee had van de uitdagingen die ik moest zien te overkomen om het waar te maken. Ik wist alleen dat ik het zou gaan halen. Toch zou ik het absoluut nooit hebben gehaald zonder de steun en liefde van mijn familie en vooral die van mijn ouders. Wanneer ik aan hen vertelde dat ik een Formule 1-coureur zou worden, zag ik dat ze oprecht in mijn woorden geloofden."

Net als veel andere Formule 1-coureurs, hadden ook de ouders van Magnussen niet het geld om de carrière van hem de faciliteren. "Mijn ouders kwamen niet eens in de buurt van het geld dat er nodig was om mijn carrière te financieren. Ik heb dan ook onwijs veel geluk gehad dat ik de juiste mensen in mijn leven heb ontmoet en dat zij mij geholpen hebben om mijn droom waar te maken. Ik ben die mensen voor de rest van mijn leven dan ook onwijs dankbaar."

"Nu kijk ik uit naar de toekomst van mijn race carrière. Ook de volgende uitdaging wordt onwijs interessant", aldus Magnussen, die volgend jaar samen met Renger van der Zande voor het Chip Ganassi-team uit zal komen in het IMSA-kampioenschap. "Ik wil hierbij nogmaals iedereen van harte bedanken voor de support in de afgelopen jaren. Ik hoop dat ik ook de komende jaren jullie nog zal kunnen vermaken met wat ik in de toekomst ga doen. Nu is het tijd om terug te keren naar Denemarken en de kerst met mijn familie door te brengen. Blijf veilig allemaal en bedankt!"

Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten