Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen niet bang om in het harnas te sterven

Kevin Magnussen is niet bang om zijn spierballen op het circuit te laten zien. Het is zijn manier van racen, zonder angst en zonder terughoudenheid. De Deen is bereid te sterven in een Formule 1-auto als het moet.

De gedragingen van Kevin Magnussen op de baan zijn nogal eens onderwerp van gesprek én van kritiek van zijn tegenstanders. De Deen weet echter niet beter. Het is zijn manier van racen, zo laat de Deen weten in gesprek met Reuters . "Ik zal me nooit inhouden of genoegen nemen met net dat beetje minder. Ik ben bereid te sterven in de auto als het moet. Ik ben absoluut niet bang om mijn leven op het spel te zetten. Op het moment dat ik mijn helm op zet, doet niets anders er meer toe."

Magnussen geniet heus wel van andere dingen in het leven, maar niet zoveel als van de Formule 1: "Ik hou van mijn familie en heb nog andere hobby's, maar achter het stuur leef ik het leven dat ik het liefste leef." Met zijn uitspraken dat hij bereid is in het harnas te sterven, is het niet verwonderlijk dat Magnussen fan is van het racen in de jaren '60. "Ik zou willen dat ik eerder was geboren en kon racen in de jaren '50 en '60. Het racen was toen veel puurder, spannender. Toen kon je nog het verschil maken als je echt bereid was om risico's te nemen. De autosport van nu lijkt in niks meer op die tijd van toen, helaas."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"