Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kevin Magnussen

Magnussen sloeg een kruisje vanwege nieuwe Ferrari-motorproblemen

Kevin Magnussen voegde nog meer punten toe aan zijn puntenlijst dit seizoen met een achtste plaats in Oostenrijk, maar motorpech dreigde zijn inspanningen te verpesten.

Magnussen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Kevin Magnussen heeft laten weten dat hij zich het grootste deel van de Grand Prix van Oostenrijk 'erg nerveus' voelde en 'aan het bidden' was vanwege technische problemen. De Deen finishte als achtste op de Red Bull Ring, twee plaatsen achter teamgenoot Mick Schumacher. Haas behaalde daarmee twee dubbele puntenfinishes op rij.

De 29-jarige coureur van Haas vreesde echter dat zijn race zou eindigen in een DNF als gevolg van een haperende Ferrari-motor die de opgave achter het stuur nog groter maakte.

Ferrari-motorproblemen deed Magnussen's race bijna de das om

In gesprek met de media, waaronder RacingNews365, legt Magnussen uit hoe het drama zich bijna ontvouwde. De Deen kreeg te maken met het probleem vanaf ronde 15 van de 71 toen hij zijn eerste pitstop maakte. "Het probleem kwam gewoon elke keer als ik op het gas ging met zeer lage toerentallen, dus ik moest in elke bocht een lagere versnelling gebruiken - wat niet ideaal was."

"Ik had een motorprobleem, een klein probleempje, waardoor ik met niet comfortabel voelde. Ik was erg nerveus dat de motor zou ploffen. Het zou niet de eerste keer zijn dat dit jaar dat zoiets gebeurt. Ik was in staat om de race uit te rijden. Ik bad tot God dat de motor het niet zou begeven en dat deed hij niet, dus ik ben erg blij."

"De auto was snel en zelfs met die lichte misfires (haperingen, red.) als ik het gaspedaal intrapte, was hij nog steeds snel en konden we punten scoren. Het is natuurlijk niet perfect, maar het was een geweldig weekend; twee weekenden met dubbele punten voor het team."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen