Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Magnussen snapt ophef rond wintertest niet: "Soms écht niets te vertellen"

Reikhalzend keken Formule 1-liefhebbers uit naar vorige week maandag, de dag waarop het Formule 1-geweld weer los zou barsten. Althans, het geweld: de eerste van acht testdagen op het Circuit de Barcelona-Catalunya stond op het programma. Inmiddels zijn er vijf afgewerkt.

In een veranderend medialandschap, waar het tegenwoordig door de beschikbare technologie mogelijk is geworden om elke voetstap van de idolen te volgen, komt er steeds meer nadruk te liggen op de online distributie van Formule 1-beelden. Bij wijze van experiment besloten de F1-bazen om de beelden van de wintertestweken vrij te geven.

Op de vraag van RacingNews365 of het aanbod wellicht iets te ruim is, begint Magnussen te grijnzen. "Weet je wat het is met de testweken", zucht de 26-jarige Deen, "we krijgen zó ontzettend veel vragen, we hebben niet overal een antwoord op klaar. Dat is soms wel een beetje frustrerend."

"Het is trouwens niet dat wij coureurs niet willen antwoorden op de vragen van de journalisten, maar we hebben gewoonweg geen antwoord paraat omdat we het nog niet weten." Magnussen refereert onder meer aan de vraag 'wie staat waar in de pikorde', iets waarvan zeker de middenmoters nu nog geen idee hebben.

Zou het beter zijn als de wintertests zoals vroeger achter gesloten deuren worden afgewerkt? "Nou, misschien zou dat inderdaad wel beter zijn", lacht Magnussen, waarop de perschef van Haas en passant, met een knipoog, het lange perspraatje van de Deen tot een einde brengt.

Met medewerking van Joe van Burik

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"