Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen sprak met wedstrijdleiding over actie Verstappen

In de slotfase van de race kwamen Kevin Magnussen en Max Verstappen elkaar tegen. De Nederlander haalde de Deen eerst in, maar verremde zich in de eerste chicane. Hierdoor kreeg Magnussen een kans om aan te vallen in de tweede chicane.

De Nederlander ging voor de chicane weer naar rechts en kwam pal voor de deur terecht bij Magnussen die daar nog reed. De Deen kon niet anders dan door het gras en miste daardoor de chicane. Over de boordradio liet Magnussen al weten dat hij niet blij was met de actie. Na afloop sprak hij voor de camera's van Ziggo Sport over een race-incident, waarbij hij niet uitging van opzet van de Red Bull-coureur. Ondanks dit bezocht hij samen met teambaas Guenther Steiner de wedstrijdleiding om opheldering te vragen. " Ik loop wel vaker bij ze binnen om even te polsen hoe ze over bepaalde acties denken. Ik denk er nog altijd hetzelfde over als op de boordradio. Daar kwam het misschien wat dramatisch over, maar ik weet dat Max het niet met opzet deed." " Zijn actie was wel potentieel gevaarlijk, want ik reed daar en hij kwam recht voor me terug waardoor ik downforce verloor en van de baan moest om hem te ontwijken. Max was zoveel sneller dat ik denk dat hij dit risico niet had hoeven nemen", laat hij aan Motorsport.com weten.

" Ik vind het een gevaarlijke acties en volgens de regels kan je een straf krijgen voor acties die potentieel gevaarlijk zijn. Max heeft geen straf gekregen." Tegenover Ziggo Sport liet de Deen weten dat hij wil dat de wedstrijdleiding consequenter wordt bij het uitdelen van de straffen. Verstappen had volgens hem geen straf verdiend.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"