Magnussen sprak met wedstrijdleiding over actie Verstappen

03 sep. 2017 19:38 Ruud Dimmers 0 reacties
In de slotfase van de race kwamen Kevin Magnussen en Max Verstappen elkaar tegen. De Nederlander haalde de Deen eerst in, maar verremde zich in de eerste chicane. Hierdoor kreeg Magnussen een kans om aan te vallen in de tweede chicane.

Magnussen wilde weten waarom Verstappen niet bestraft werd

De Nederlander ging voor de chicane weer naar rechts en kwam pal voor de deur terecht bij Magnussen die daar nog reed. De Deen kon niet anders dan door het gras en miste daardoor de chicane. 

Over de boordradio liet Magnussen al weten dat hij niet blij was met de actie. Na afloop sprak hij voor de camera's van Ziggo Sport over een race-incident, waarbij hij niet uitging van opzet van de Red Bull-coureur. Ondanks dit bezocht hij samen met teambaas Guenther Steiner de wedstrijdleiding om opheldering te vragen.

"Ik loop wel vaker bij ze binnen om even te polsen hoe ze over bepaalde acties denken. Ik denk er nog altijd hetzelfde over als op de boordradio. Daar kwam het misschien wat dramatisch over, maar ik weet dat Max het niet met opzet deed."

"Zijn actie was wel potentieel gevaarlijk, want ik reed daar en hij kwam recht voor me terug waardoor ik downforce verloor en van de baan moest om hem te ontwijken. Max was zoveel sneller dat ik denk dat hij dit risico niet had hoeven nemen", laat hij aan Motorsport.com weten.

"Ik vind het een gevaarlijke acties en volgens de regels kan je een straf krijgen voor acties die potentieel gevaarlijk zijn. Max heeft geen straf gekregen."

Tegenover Ziggo Sport liet de Deen weten dat hij wil dat de wedstrijdleiding consequenter wordt bij het uitdelen van de straffen. Verstappen had volgens hem geen straf verdiend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen