Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen toch door het stof na crash met Hamilton

Kevin Magnussen vergooide afgelopen weekend zijn eigen race en ook deels die van Lewis Hamilton toen de twee elkaar raakten in de openingsronde. Tijdens en kort na de race dacht de Deen niet dat hij iets fout deed, maar na het zien van de beelden moet hij toegeven van wel.

Magnussen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In de eerste ronde van de Spaanse Grand Prix reed Kevin Magnussen op de veelbelovende zesde positie toen het mis ging. Hij wilde in bocht vier buitenom bij Lewis Hamilton gaan, maar de twee raakten elkaar. Magnussen belandde buiten de baan met schade en ook Hamilton moest met schade terug naar de pitbox.

De race van Magnussen was daardoor zo goed als voorbij, want hij was veroordeeld tot de achterhoede. Hamilton kwam nog wel goed terug tot P5. Meteen na het moment reageerde de Haas-coureur woedend: "Lewis stuurde gewoon op me in, hij deed het met opzet!", riep hij.

Kort na de race, toen hij de beelden nog niet had teruggezien, vond hij nog steeds dat het Lewis' schuld was, maar vier dagen later is hij van mening veranderd, zo vertelt hij op donderdag in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ja, ik heb er nog eens naar gekeken en ik heb mijn mening veranderd. Toen ik op het circuit reed, had ik het gevoel dat hij een beetje op me instuurde. Dat is echter niet wat er gebeurde."

"Hij zat in de slipstream van de Ferrari en onderstuurde een klein beetje mijn kant op. Ik zat zeer dicht op Lewis en gaf hem niet echt ruimte. Er was geen marge en toen raakten we elkaar. Het is helaas wat het is", zucht Magnussen, die door de crash geen punten scoorde in Barcelona.

Minder risico

Magnussen geeft dan ook toe dat hij misschien wat minder risico had moeten nemen, maar tegelijkertijd vindt hij het wel logisch dat hij probeerde zo dicht mogelijk langs Hamilton te gaan. Bovendien zat er ook een element 'pech' bij.

"Ik zou willen dat ik net wat later had ingestuurd, maar in een bocht als die wil je zo dicht mogelijk op je voorganger rijden als je buitenom in probeert te halen. Je wilt namelijk niet te wijd gaan en op het vuile gedeelte van de baan terechtkomen."

"Dat is wat ik deed en helaas raakten we toen elkaar. Er kwam ook wel wat pech bij kijken hoor, want als ik net wat verder naar voren had gereden op het moment dat we elkaar raakten, dan was er minder aan de hand geweest. Pech dus. Had ik Lewis maar wat meer ruimte gegeven..."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje