Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Magnussen: "Wanhopige De Vries racet voor zijn F1-toekomst"

Kevin Magnussen had al geen goed weekend tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, maar toen kwam hij ook nog eens, wederom, de AlphaTauri van Nyck de Vries tegen.

Magnussen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen finishte de sprintrace op een veertiende plaats, maar ving de race op zondag aan vanuit de pitstraat, samen met Nyck de Vries. De twee kregen het tijdens de race weer met elkaar aan de stok, net als tijdens de Grand Prix van Canada. De Deen werd uiteindelijk als achttiende geclassificeerd.

In Canada kwamen de twee elkaar tegen in bocht 3 waar De Vries rechtdoor schoot vanwege te weinig grip. Hij blokkeerde Magnussen, die niet kon insturen en zo gingen ze samen de baan af. De schade viel mee, en later werd de gebeurtenis door beide coureurs bestempeld als een 'race incident'.

Tijdens de race in Oostenrijk wisten ze elkaar niet één, maar twee keer te raken. Het begon met een incident in bocht vier, waarbij Magnussen een poging deed om de Nederlander in te halen. Hier kwam De Vries met de schrik vrij, maar niet veel later kreeg hij toch een penalty van vijf seconden voor een incident in bocht zes, waarbij hij geen ruimte liet aan Kevin, die van de baan geforceerd werd door De Vries.

"Hij duwde me van de baan"

Na de race vertelt Kevin openhartig aan onder andere RacingNews365 wat hij van het incident en de straf vindt: "Hij duwde me van de baan. Maar ik denk dat Nyck wanhopig aan het racen is voor zijn toekomst. Er is niet heel veel meer wat ik erover kan zeggen. Hij heeft een straf gekregen, het is wat het is."

De Deen had geen gemakkelijk weekend: "Het was een zware dag. We hadden geen tempo en hoge bandenslijtage. Dus er is nog wel wat werk wat we moeten verzetten en we moeten proberen om wat verbetering te vinden in ons racetempo. En snel ook. Het is nog niet zo erg geweest als nu. We hebben nul progressie gemaakt in vergelijking met de vorige keer. We wisten wel dat ons tempo niet goed was, dus waarom proberen we niet iets wat ons daadwerkelijk wat kennis oplevert en ons antwoord geeft op de vragen die we hebben?"

Het is nog lastig in te schatten waarom de Haas niet loopt. De bolide heeft sinds dit seizoen last van overmatige bandenslijtage, waarbij ze eerder de banden 'op' rijden dan de rest. "Het is complex, een combinatie van meerdere factoren. Maar ik heb geloof in het team en ik denk dat we het tij kunnen keren."

Check hieronder nog eens het incident tussen Nyck en Magnussen (na het gevecht tussen Verstappen en Leclerc).

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen