Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Magnussen zeer uitgesproken over langer verblijf bij Haas

Het contract van Kevin Magnussen bij het F1-team van Haas loopt aan het einde van dit seizoen af. De Deen zegt dat hij graag langer bij het team wil blijven. Nico Hulkenberg, wiens contract bij Haas ook aan het einde van dit jaar afloopt is wat terughoudender over de mogelijkheid van een langer verblijf.

Magnussen Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen zegt dat hij ook na dit seizoen bij Haas wil blijven. De Deen benadrukt dat hij 'unfinished business' heeft bij het team. Magnussen racet nu al een aantal seizoenen bij Haas, het Amerikaanse team waar hij in 2017 zijn entree maakte. Aan het einde van 2020 verloor hij er zijn stoeltje, maar in 2022 keerde hij alweer terug. Hoogtepunt was zijn poleposition dat jaar bij de GP van Brazilië. Verder succes bleef uit en het team bleef reed rond in het achterveld. Afgelopen seizoen eindigde het zelfs laatste bij de constructeurs.

Aan het einde van dit jaar lopen de contracten van veel coureurs in de F1 af, waaronder dus ook Magnussen. De 31-jarige heeft echter zijn zinnen gezet op het behalen van topresultaten met Haas in de toekomst. "Ik heb zeker veel geïnvesteerd in dit team", vertelt Magnussen aan de media, waaronder RacingNews365.

"Ik ben hier bijna vanaf het begin en ik heb nog onafgemaakte zaken. Ik wil met dit team op het podium staan en een climax zien voor al het werk dat erin is gestoken. We hebben een paar moeilijke jaren achter de rug, maar we zijn er weer bovenop gekomen. Ik heb het gevoel dat we het succes van dit team nog niet hebben gezien. Ik weet dat er veel coureurs aan het einde van het jaar beschikbaar zijn zonder contract. Maar eerlijk gezegd heb ik daar nog niet zo over nagedacht."

Hulkenberg terughoudender

Magnussen's teamgenoot Nico Hulkenberg heeft aan het einde van het jaar ook geen contract meer. Kijkend naar zijn eigen toekomst, verklaart Hulkenberg dat hij ernaar streeft om dit seizoen zo te rijden dat hij echt opvalt op de rijdersmarkt.

"Natuurlijk is geen enkele coureur geduldig. We willen altijd meer, tenzij je wint. En dat is maar één persoon", doelt de Duitser op de hegemonie van Max Verstappen. "Dus zodra het seizoen begint en we een paar races achter de rug hebben, zal er een bepaalde dynamiek ontstaan, zullen er mogelijkheden opduiken of niet."

"Het hangt allemaal af van hoe de komende weken gaan. Ik ben er vrij ontspannen over. Het beste wat ik kan doen is natuurlijk presteren en overtuigend te zijn, het maximale te leveren wat ik kan en op die manier op te vallen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd