Magnussen woest op 'respectloze' Alonso: "Hij denkt dat hij God is"

01 sep. 2018 18:22 René Oudman 3 reacties
Een goede relatie onderhielden ze al niet, maar Kevin Magnussen is na de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië helemaal klaar met Fernando Alonso. De Spaanse McLaren-coureur verraste de man van Haas door in de laatste run in Q2 uit de slipstream van de Deen te kruipen en hem zowaar aan te vallen voor de eerste chicane. Magnussen kon zijn tijd daardoor niet meer verbeteren, wat hem een plekje in het laatste segment kostte.

Magnussens Haas-collega Romain Grosjean blonk daarentegen wederom uit met een goed kwalificatieresultaat. De Fransman stuurde zijn VF-18 naar een zesde startplaats. K-Mag was na de allesbepalende tijdtraining furieus op Alonso.

"Hij dacht dat hij mij wel even kon inhalen, bij het insturen van bocht één", blikt de 25-jarige Deen met de woede in zijn lichaam terug op het incident, waarvoor geen van beide rijders overigens werd bestraft. "Ik hang mezelf nog liever op dan dat ik mijn kwalificatierondje weggeef. Ik heb hem er niet zomaar langs gelaten en dat heeft mij een kans op Q3 gekost. Ik weet dat hij denkt dat hij God is, maar dat is hij niet."

Magnussen fulmineert nog even door: "Dit was gewoonweg dom en zeker onnodig. Na de kwalificatie kwam hij pardoes naar mij toe en lachte hij me uit. Ik vind dat respectloos."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen