Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Mahindra onthult 'compleet nieuwe' bolide De Vries

Mahindra heeft zijn nieuwe Formule E-uitdager - de M11 Electro - aan de wereld onthuld. Het is de wagen waarmee Nyck de Vries het moeizame jaar 2024 moet doen vergeten.

Mahindra Racing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mahindra Racing

Mahindra heeft de nieuwe auto onthuld voor het komende elfde seizoen van de Formule E, waarin de Gen3 EVO wordt geïntroduceerd. Nyck de Vries en Edoardo Mortara blijven bij het team uit Banbury, aangezien beide coureurs een meerjarig contract op zak hebben.

Seizoen 10 was een campagne met wisselend succes voor de Indiase fabrikant, aangezien een moeilijk begin van het seizoen werd beantwoord met een sterke push in de laatste rondes. 

De nieuwe auto - de M11Electro - is 'compleet nieuw', vertelde teambaas Frederic Bertrand aan RacingNews365, en de auto heeft metallic rood, satijnzilver en carbonzwart in de kleurstelling. 

Het nieuwe tijdperk van de FE is een buitengewone ontwikkeling op het gebied van technologie. De nieuwe auto's kunnen van 0-100 km/u rijden in 1,82 seconden, een nieuw record voor auto's uit de Formule E.

De Vries is onder de indruk van de nieuwe technologie en ook van het ontwerp van Mahindra's nieuwe auto. "Het is altijd interessant als de Formule E een nieuwe auto introduceert", aldus De Vries. "

"Het is belangrijk dat we blijven evolueren met de technologie en met name deze nieuwe GEN3 Evo voegt een aantal nieuwe elementen toe aan de races. Ik heb er alle vertrouwen in dat we als team stappen voorwaarts kunnen blijven maken en het momentum van het einde van seizoen 10 weer kunnen oppakken."

Volgens Mortara zijn de privétests goed verlopen voor het team, dat hogerop hoopt te komen na vorig seizoen als 10e te zijn geëindigd. "Het testen is tot nu toe zeker veelbelovend verlopen, maar zoals altijd is er nog genoeg te doen om ervoor te zorgen dat we ons blijven ontwikkelen en blijven verbeteren", aldus Mortara.

"Een nieuwe auto is een nieuwe kans voor alle teams en nu ik hem hier in het echt zie, met de nieuwe kleurstelling, voelt alles veel echter aan. Ik kan niet wachten om naar Valencia te gaan en een duidelijker beeld te krijgen van waar we staan en waar we vanaf nu naartoe kunnen."

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio