Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Manager Piastri prijst McLaren de hemel in: "Dat krijg je niet binnen vijf minuten voor elkaar"

McLaren heeft een opmerkelijke opmars achter de rug. Het team begon 2023 nog als een van de slechtste teams op de grid, maar is anderhalf jaar later dé favoriet voor de constructeurstitel. Mark Webber, voormalig F1-coureur en manager van Oscar Piastri, is lovend over de ontwikkeling van het team.

Webber Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Anderhalf jaar geleden, tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2023, stond McLaren er dramatisch voor. De auto was alles behalve snel en een zwaar jaar leek in het verschiet te liggen. Maar niets bleek minder waar, want na een grote update in Oostenrijk sprong McLaren vanuit de achterkant van het veld, plots naar de kop.

Dit jaar kwam echter de allergrootste sprong, want na een grote update in Miami is McLaren het team met de beste auto op de grid. Het resulteert in het feit dat McLaren nog maar acht punten achterstaat op Red Bull in het constructeurskampioenschap en ook bij de coureurs wordt de achterstand op Max Verstappen steeds kleiner. Iemand die deze ontwikkeling vanaf minuut één heeft meegemaakt, is Oscar Piastri. De Australiër debuteerde in 2023 bij McLaren en groeit de laatste weken uit tot een serieuze topcoureur in de Formule 1.

Mark Webber, voormalig F1-coureur en hedendaags manager van Piastri, is in de podcast Formula for Success dan ook lovend over het team van zijn protegé: "We zijn het er allemaal over eens dat de opkomst van McLaren absoluut buitengewoon is geweest. Wat zij de afgelopen 18 maanden hebben gedaan, is buitengewoon."

Vooral dit seizoen is Webber onder de indruk van de prestaties van McLaren. "Kijk naar pitstops en naar de betrouwbaarheid. Oscar heeft dit jaar elke ronde uitgereden. Dat soort zaken krijg je niet binnen vijf minuten voor elkaar. Dat is operationeel en niet alleen aan de coureurs. Dus Zak (Brown) en Andrea (Stella) doen het absoluut geweldig. Ze leveren briljant werk."

Toch is de situatie voor velen verrassend, zeker gezien de status van het team aan het begin van 2023. Maar niet voor Webber, want hij heeft deze potentie altijd al gezien. "Dit is geen toevalstreffer. Wij hebben de mensen gehoord en dit (de potentie) gezien. Maar nu bevindt het team zich duidelijk in een briljante situatie om vaker mee te dingen naar overwinningen, maar dat blijft iets moeilijks."

Wel wil Webber benadrukken dat het niet zo makkelijk is om maar 'even' een Grand Prix te winnen: "Deze jonge coureurs denken dat ze Grands Prix kunnen winnen, als ze maar een goede auto hebben. Maar het blijft verdomd moeilijk. Deze twee zitten er pas een paar jaar. Oscar nu zo'n 35 races en Norris zo'n zes jaar. En ze hebben pas drie overwinningen samen..."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld