Manager Schumacher: "Hij wilde zijn zachte karakter niet tonen"

Waar menigeen recordkampioen Michael Schumacher beschouwt als een koude, misschien ietwat hooghartige coureur, weet manager Sabine Kehm wel beter. Ze schetst een beeld van juist een hele warme man.

"Michael Schumacher is altijd een hele hartelijke, warme man geweest", zo laat Kehm optekenen in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast Beyond The Grid. "Die kant van hem wilde hij naar de buitenwereld echter verborgen houden, omdat dat in zijn ogen afbreuk zou doen aan zijn competitieve aard."

Als voorbeeld van hoe Schumacher daadwerkelijk was, onthult Kehm één van haar bijzondere taken als persvoorlichter/manager van de zevenvoudig wereldkampioen: "Ik werd er door Michael bij Ferrari op uitgestuurd om de verjaardagen van alle teamleden te achterhalen en ik moest er voor zorgen dat iedereen met kerst een weloverwogen cadeautje ontving."

"Hij wilde hen zo graag iets teruggeven, omdat hij zich er goed van bewust was hoeveel hij telkens weer van zijn teamleden vroeg. Om die reden vond hij dat soort kleine gebaren uitzonderlijk belangrijk."

Michael Schumacher werd op 3 januari jl. vijftig jaar oud. Om daar bij stil te staan bezocht Racingnews365 de tentoonstelling over de Duitser in Keulen, een aanrader voor elke Formule 1-liefhebber.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen