Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Manager Schumacher: "Hij wilde zijn zachte karakter niet tonen"

Waar menigeen recordkampioen Michael Schumacher beschouwt als een koude, misschien ietwat hooghartige coureur, weet manager Sabine Kehm wel beter. Ze schetst een beeld van juist een hele warme man.

"Michael Schumacher is altijd een hele hartelijke, warme man geweest", zo laat Kehm optekenen in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast Beyond The Grid . "Die kant van hem wilde hij naar de buitenwereld echter verborgen houden, omdat dat in zijn ogen afbreuk zou doen aan zijn competitieve aard."

Als voorbeeld van hoe Schumacher daadwerkelijk was, onthult Kehm één van haar bijzondere taken als persvoorlichter/manager van de zevenvoudig wereldkampioen: "Ik werd er door Michael bij Ferrari op uitgestuurd om de verjaardagen van alle teamleden te achterhalen en ik moest er voor zorgen dat iedereen met kerst een weloverwogen cadeautje ontving." "Hij wilde hen zo graag iets teruggeven, omdat hij zich er goed van bewust was hoeveel hij telkens weer van zijn teamleden vroeg. Om die reden vond hij dat soort kleine gebaren uitzonderlijk belangrijk." Michael Schumacher werd op 3 januari jl. vijftig jaar oud. Om daar bij stil te staan bezocht Racingnews365 de tentoonstelling over de Duitser in Keulen , een aanrader voor elke Formule 1-liefhebber.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'