Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mansell: 'Formule 1 duizend keer veiliger dan in mijn tijd'

Oud Formule 1 wereldkampioen Nigel Mansell is van mening dat de Formule 1 door de jaren heen heel wat is verbeterd op het gebied van de veiligheid. In zijn tijd, 1980 tot 1995, was het met de veiligheid van de coureurs compleet anders gesteld.

Nigel Mansell maakte het afgelopen weekend zijn opwachting tijdens de Autosport International Show in Birmingham. De Brit was tijdens beide dagen aanwezig en deelde veelvuldig handtekeningen uit aan de aanwezige autosportliefhebbers. Ook haalde hij op het podium herinneringen op aan de goede oude tijd. Los daarvan stelde de wereldkampioen van 1992 ook dat de Formule 1 door de jaren behoorlijk is veranderd. Vooral op het gebied van de veiligheid is het voor de coureurs een stuk beter geworden.

"In onze tijd ging het allemaal wat anders dan nu. In onze tijd was het altijd vol gas. Wij stonden 's ochtends voor de spiegel en spraken onszelf toe waar we de limiet gingen opzoeken om zo een extra halve seconde te pakken voor de eerste startrij." "Nadeel van onze tijd was wel dat als we de mist ingingen, dat de gevolgen dan ook direct een stuk ernstiger waren." "Tegenwoordig zijn er uitloopstroken en zijn ook de veiligheidsvoorschriften in de Formule 1 duizend keer beter dan in onze tijd."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'