Mansell: 'Formule 1 moet terug naar 26 deelnemers'

31 jan. 2018 14:09 Jan van der Burgt 0 reacties
Volgens Nigel Mansell heeft de Formule 1 meer constructeurs en meer coureurs nodig. De wereldkampioen van 1992 ziet graag weer een grid gevuld met 26 auto's.

Mansell vestigt hoop op Liberty Media

Nigel Mansell doet zijn uitlatingen in gesprek met Sky Sport News. "Er staan geweldige coureurs klaar om vanuit de juniorcategorieën de overstap te maken naar de Formule 1. We hebben meer constructeurs nodig die in de hoogste klasse actief zijn, waardoor we minstens 26 coureurs op de grid kunnen verwelkomen."

Mansell denkt dat de huidige reglementen het nagenoeg onmogelijk maken voor nieuwe teams om direct competitief te zijn en dat die teams er dus voor kiezen de Formule 1 links te laten liggen.

Mansell haalt de problemen van McLaren en Honda aan als bewijs dat de Formule 1 te weinig toegankelijk is: "Als zelfs grote spelers als McLaren en Honda het tezamen niet voor elkaar krijgen tegen de gevestigde orde op te boksen, is er iets goed mis. Het zou niet moeilijk moeten zijn."

Mansell vestigt zijn hoop op verbetering op de nieuwe bazen van de Formule 1: "Liberty Media zou met regels moeten komen waar iedereen zich in kan vinden en waardoor er een gelijk speelveld ontstaat."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen