Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mansell: 'Formule 1 moet terug naar 26 deelnemers'

Volgens Nigel Mansell heeft de Formule 1 meer constructeurs en meer coureurs nodig. De wereldkampioen van 1992 ziet graag weer een grid gevuld met 26 auto's.

Nigel Mansell doet zijn uitlatingen in gesprek met Sky Sport News. "Er staan geweldige coureurs klaar om vanuit de juniorcategorieën de overstap te maken naar de Formule 1. We hebben meer constructeurs nodig die in de hoogste klasse actief zijn, waardoor we minstens 26 coureurs op de grid kunnen verwelkomen." Mansell denkt dat de huidige reglementen het nagenoeg onmogelijk maken voor nieuwe teams om direct competitief te zijn en dat die teams er dus voor kiezen de Formule 1 links te laten liggen.

Mansell haalt de problemen van McLaren en Honda aan als bewijs dat de Formule 1 te weinig toegankelijk is: "Als zelfs grote spelers als McLaren en Honda het tezamen niet voor elkaar krijgen tegen de gevestigde orde op te boksen, is er iets goed mis. Het zou niet moeilijk moeten zijn." Mansell vestigt zijn hoop op verbetering op de nieuwe bazen van de Formule 1: "Liberty Media zou met regels moeten komen waar iedereen zich in kan vinden en waardoor er een gelijk speelveld ontstaat."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi