© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Marcus Ericsson dolblij met nieuw contract bij Sauber

03 dec. 2017 17:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Marcus Ericsson kan zich opmaken voor zijn vijfde jaar in de Formule 1. De Zweed debuteerde in 2014 voor Caterham en begint in 2018 alweer aan zijn vierde jaar bij het team van Sauber.

Marcus Ericsson dankbaar voor het gestelde vertrouwen

Nadat eerder dit jaar al bekend werd dat Sauber de banden met Ferrari aantrekt, leek het er lange tijd op dat Ferrari haar jonge talenten bij Sauber ging stallen.

Het was dan ook niet echt verrassend dat eerder deze week Charles Leclerc werd aangekondigd als nieuwe rijder van Sauber. De jonge Fransman maakt deel uit van het juniorenprogramma van Ferrari en geldt als een groot talent. Bij Sauber krijgt hij nu de kans om ervaring op te doen.

De grote vraag was dan ook of Ferrari nog een talent uit eigen gelederen bij Sauber ging onderbrengen of dat het tweede stoeltje naar of Ericsson of Wehrlein zou gaan.

Doordat de investeerders van Sauber nauwe banden hebben met Ericsson beschikte de Zweed over de beste papieren. Inmiddels heeft Sauber inderdaad bevestigd dat Ericsson ook in 2018 van de partij is.

In een reactie op Twitter laat Ericsson in ieder geval weten 'dolblij' te zijn met zijn nieuwe contract.

"Ik ben heel erg blij en trots dat ik volgend jaar weer Formule 1 mag rijden! Ik wil het team en Ferrari bedanken voor het vertrouwen en ik kan niet wachten tot de start van het nieuwe seizoen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen