Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marcus Ericsson dolblij met nieuw contract bij Sauber

Marcus Ericsson kan zich opmaken voor zijn vijfde jaar in de Formule 1. De Zweed debuteerde in 2014 voor Caterham en begint in 2018 alweer aan zijn vierde jaar bij het team van Sauber.

Nadat eerder dit jaar al bekend werd dat Sauber de banden met Ferrari aantrekt, leek het er lange tijd op dat Ferrari haar jonge talenten bij Sauber ging stallen. Het was dan ook niet echt verrassend dat eerder deze week Charles Leclerc werd aangekondigd als nieuwe rijder van Sauber. De jonge Fransman maakt deel uit van het juniorenprogramma van Ferrari en geldt als een groot talent. Bij Sauber krijgt hij nu de kans om ervaring op te doen. De grote vraag was dan ook of Ferrari nog een talent uit eigen gelederen bij Sauber ging onderbrengen of dat het tweede stoeltje naar of Ericsson of Wehrlein zou gaan.

Doordat de investeerders van Sauber nauwe banden hebben met Ericsson beschikte de Zweed over de beste papieren. Inmiddels heeft Sauber inderdaad bevestigd dat Ericsson ook in 2018 van de partij is. In een reactie op Twitter laat Ericsson in ieder geval weten 'dolblij' te zijn met zijn nieuwe contract. "Ik ben heel erg blij en trots dat ik volgend jaar weer Formule 1 mag rijden! Ik wil het team en Ferrari bedanken voor het vertrouwen en ik kan niet wachten tot de start van het nieuwe seizoen."

937029018720796672

Very proud and happy to be driving for #AlfaRomeoSauberF1Team in @F1 2018 💯. Thanks for the trust in me, can't wait to get next season started! #ME9 @SauberF1Team @alfa_romeo pic.twitter.com/q7HXLjLLX2 — Marcus Ericsson (@Ericsson_Marcus) 2 december 2017

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi