Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marcus Ericsson wil Force India uitdagen met Sauber

In de afgelopen twee Formule 1 seizoenen had Sauber patent op de laatste plek in het WK. Het team scoorde moeizaam punten en kon op alle fronten de concurrentie niet bijbenen. In 2018 krijgen de Formule 1 fans een heel ander beeld van Sauber te zien.

Althans dat is de verwachting van Sauber coureur Marcus Ericsson. De Zweed scoorde alleen tijdens zijn debuutjaar in 2015 punten voor Sauber maar kwam er in 2016 en 2017 niet aan te pas. Mede doordat Sauber reed met een verouderde krachtbron van Ferrari kwam het team behoorlijk wat snelheid tekort. Dit jaar rijdt de Zwitserse renstal met de nieuwste specificatie van de Ferrari motor en kan het daarnaast rekenen op de technische steun van Alfa Romeo. Dit alles zorgt in ieder geval ervoor dat Ericsson positief gestemd is over het nieuwe Formule 1 seizoen.

Aan Motorsport-Total doet Ericsson alvast een boekje open over zijn doel voor dit seizoen. "Ik heb al het nodige van de nieuwe auto op de computer gezien en dat ziet er veelbelovend uit. We zijn absoluut in staat om te strijden met Haas F1 en Toro Rosso." In 2017 werd Haas F1 zevende en legde Toro Rosso beslag op de achtste plek in het WK. Beide teams hadden behoorlijk wat meer punten dan Sauber. Voor Sauber betekent dat al een enorme sprong voorwaarts. Toch is dat nog niet voldoende voor Ericsson. Hij deelt ook alvast een waarschuwing uit aan de coureurs van zowel Renault als Force India. "Als alles optimaal verloopt, kunnen we zelfs Renault en Force India uitdagen. Ik verwacht dat sommige races behoorlijk onvoorspelbaar zijn. Natuurlijk komen er ook races waarin we het lastig krijgen en weer verder naar achteren staan." "Het doel is heel simpel, we willen in het rijtje met teams komen die in het middenveld met elkaar strijden, dus ook met Force India."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'