© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Marcus Ericsson ziet 2018 als kans op grote doorbraak

22 jan. 2018 15:25 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Marcus Ericsson droomt nog altijd van een stap naar de subtop in de F1. 2018 moet daarbij zijn jaar worden om te schitteren, maar de Zweed moet wel afrekenen met teamgenoot Charles Leclerc.

Ericsson ziet 2018 als zijn grote kans

De verwachtingen binnen Sauber zijn hooggespannen. Een compleet nieuwe auto met de steun van Ferrari/Alfa Romeo en de beschikking over de 2018-motor van Ferrari. Na een erg pover 2017 moet de weg omhoog worden ingeslagen.

Ericsson erkent dat vorig seizoen erg lastig was. "Het was een moeizaam jaar, maar we hebben hard gewerkt als team en veel progressie gemaakt."

"Ik ben blij met onze verbeteringen aan het eind van het seizoen na een moeizame start."

De Zweed vindt dat hij als coureur ook gegroeid is, zo laat hij weten op de site van Sauber. "Ik heb mezelf als coureur goed ontwikkeld en heb nu voldoende ervaring die waardevol is voor het team."

Met de komst van de pas 20-jarige Ferrari-rookie Charles Leclerc wacht Ericsson een uitdaging, maar ook een uitgelezen kans. Leclerc wordt overal zeer hoog aangeschreven. Mocht Ericsson zijn teamgenoot verslaan dan opent dit deuren voor de toekomst.

"Ik wil samenwerken als een team en zo meer competitief worden. De partnership met Alfa Rome is een grote kans voor ons."

"Voor mij voelt het alsof dit mijn grote kans is na jaren van hard werken. Het wordt mijn vierde seizoen in dienst van Sauber en ik kijk ernaar uit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen