Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko drijft spot met gridstraf Verstappen: "Voor jullie ook spannender"

Max Verstappen moet ook in Monza een gridstraf incasseren. Na de succesvolle inhaalrace op Spa-Francorchamps, na een forse gridstraf, is Red Bull-adviseur bijzonder hoopvol op een herhaling van deze zegetocht.

Max Verstappen weet dat hij na afloop van de kwalificatie in Monza een gridstraf moet incasseren van vijf plaatsen. Dat aantal is echter nog aanzienlijk minder dan de tien plaatsen gridstraf voor Sergio Perez, terwijl Lewis Hamilton en Carlos Sainz helemaal achteraan moeten beginnen. Helmut Marko geloof in de kansen van Verstappen ondanks diens straf. "Je wilt niet wisselen op Suzuka of COTA. Aangezien inhalen hier makkelijker is en we in topvorm zijn én het voor jullie journalisten spannender is als we niet helemaal vooraan starten", grapt Marko in gesprek met ORF

Kostbare fout Perez op Zandvoort

Teamgenoot Perez wisselde eveneens zijn motor, volgens Marko was dit het gevolg van zijn spin tijdens de kwalificatie in Zandvoort. "Toen hij spinde beschadigde hij de motor." Red Bull kampte in de eerste training wederom met een flapperende DRS-flap. Het deel van de achtervleugel wapperde heen en weer, maar volgens Marko is het probleem goed op te lossen: "Het zijn altijd verschillende vleugels en dit probleem komt bij de diverse type vleugels naar boven. We zijn er zeker van dat we het onder controle krijgen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"