Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Marko: "Albon is de revelatie van de Formule 1"

Helmut Marko blikt met goedkeuren terug op het aanstellen van Alexander Albon als Toro Rosso-coureur. De Thai is in de ogen van Marko de grote verrassing van 2019.

Alexander Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toen Red Bull zocht naar iemand om het tweede Toro Rosso-stoeltje te bezetten, kwam het uit bij iemand die het jaren geleden uit de Red Bull-jeugdopleiding had geknikkerd: Alexander Albon. Helmut Marko heeft geen spijt gehad van die keuze, integendeel.

"Het is een jonge zonder kapsones, doet nergens moeilijk over en wordt vanaf het moment dat hij tijdens de wintertests in de auto ging zitten steeds sneller", aldus de Oostenrijkse Red Bull-adviseur in gesprek met Motorsport-Total.

"Alexander is voor mij dé verrassing van dit seizoen qua pure snelheid en agressie. In Australië presteerde hij al redelijk goed, en in Bahrein was hij alleen maar nóg beter. De fouten die hij in Barcelona nog maakte, ook waren die niet allemaal zijn schuld, laat hij steeds meer achterwege."

Alexander Albon pakte tijdens de Grand Prix Bahrein door zijn negende plaats zijn eerste twee punten in zijn Formule 1-carrière.

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten