Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Marko: "AlphaTauri niet langer meer een Red Bull-juniorteam"

Toro Rosso onderging de afgelopen week een complete gedaanteverwisseling en werd AlphaTauri. De ambitie van het team is torenhoog. Zo hoog, dat het team volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko niet meer weggezet mag worden als het juniorteam van Red Bull.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Met veel poespas werd vrijdagavond de eerste AlphaTauri bolide gepresenteerd aan het Formule 1-publiek. De AT01, gehuld in marineblauw en wit, werd wereldwijd vol lof ontvangen door de fans. Ook Red Bull-adviseur Helmut Marko was zeer trots op de gedaante van het 'nieuwe' Red Bull-team.

"Op deze manier zien we weer meer glamour en glitter terug op de grid", begint hij zijn verhaal al doelend op het feit dat AlphaTauri tegelijkertijd ook het Red Bull-kledingmerk is. Dat was tijdens de presentatie eveneens goed te merken, aangezien er een modeshow van een half uur vooraf ging aan de onthulling van de bolide.

"We zijn heel trots op deze naamsverandering en de upgrade die het team heeft gekregen", vervolgt de Oostenrijker in gesprek met Motorsport Magazine. Volgens Marko houdt die upgrade vanaf heden eveneens in dat AlphaTauri zich geen Red Bull-juniorteam meer mag noemen.

"Er heeft een transformatie plaatsgevonden en AlphaTauri is geüpgraded van juniorteam naar volwaardig Red Bull-zusterteam", aldus de Red Bull-adviseur, die tot slot toegaf dat er veel invloeden van de RB15 te zien zijn op de eerste AlphaTauri-bolide.

Fotoalbum

Foto's: De prachtige nieuwe AlphaTauri AT01

Een nieuwe look, een nieuwe auto. Bekijk de Scuderia AlphaTauri AT01 in het album hieronder.

Bekijk het album

8 reacties