Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Marko: 'Als Hamilton een zwakke plek heeft, dan is dit het wel'

Dit weekend staat de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het programma. Helmut Marko denkt dat Max Verstappen wel eens hoge ogen kan gaan gooien en ziet een mindere Lewis Hamilton op stratencircuits.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het gloednieuwe stratencircuit in Jeddah wordt het toneel voor de allereerste Saoedische Grand Prix. Lewis Hamilton en Mercedes worden door velen als favoriet bestempeld, maar niet door Helmut Marko. De adviseur van Red Bull vindt dat de Brit juist minder goed presteert op stratencircuits.

"Zo zien wij het niet. Het is een stratencircuit. Als Hamilton zwakke plekken heeft, dan heeft hij die op stratencircuits. In Monaco reed hij niet vooraan en in Bakoe ook niet. Ik hoop dat die trend zich doorzet", zegt de Oostenrijker in gesprek met het Duitse RTL.

"We gaan naar deze race met de intentie om hem te winnen. Al die voorspellingen, dit is een Mercedes-circuit en dat is een Red Bull-circuit, ze zijn niet vaak uitgekomen." Volgens Marko moet alles op zijn plek vallen en dan kan Max Verstappen gewoon winnen in Saoedi-Arabië.

Verstappen is goed voorbereid

"Het plaatje op die dag moet kloppen, alles moet kloppen en dan zijn het de kleine dingen die de doorslag geven." De Oostenrijker weet dat het aan zijn coureur niet zal liggen. Verstappen is volgens de Red Bull-adviseur uitstekend voorbereid en rijdt thuis elke dag op de simulator.

"Dus ook al is hij er nog niet geweest, hij kent elk detail". Elk detail behalve eentje dan: het baanoppervlak. Want daar kan niemand zich van tevoren op voorbereiden aldus Marko.

De Oostenrijker geeft toe dit jaar meer gespannen te zijn. "We zijn niet bang. Maar de strijd voor het kampioenschap is heviger dan alles wat we in het verleden hebben meegemaakt."

Verstappen reist af naar Jeddah met een voorsprong van acht punten op Hamilton. Marko is blij met die voorsprong, maar weet dat het niet veel is. "Het is een buffertje, maar niet genoeg. Het is een zekere zin een soort vangnet voor de strategie voor de race. Max zal dat zeker in zijn achterhoofd hebben."

Coronel: "Het is aan Hamilton om Verstappen ruimte te geven"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 vooruit op de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens de WTCR-coureur heeft Mercedes het voordeel op dit moment, maar Max Verstappen moet nooit onderschat worden. Sterker nog, Coronel denkt dat Lewis Hamilton aan de kant moet voor de Nederlander. De volledige vooruitblik van Tom Coronel op de race in Jeddah bekijk je hieronder.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

17 reacties

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg