Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko baalt van 'geweldige bluf' Mercedes: "Red Bull niet meer superieur"

Red Bull-adviseur Helmut Marko stond balend de pers te woord na de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Hij had het gevoel dat men door Mercedes was overbluft.

Red Bull-teamadviseur Helmut Marko vreest dat het winnen van de Grand Prix van Mexico een lastige opgave gaat worden voor zijn team, zeker na de 'goede bluf' van Mercedes in de kwalificatie. Red Bull was gedurende het weekend met afstand het snelste team, totdat in de kwalificatie Mercedes er als een duveltje uit een doosje met de eerste startrij vandoor ging. Het verschil? Drie tienden van een seconde. "Dat was een uitstekende bluf van Mercedes", mompelt Marko tegenover ServusTV na afloop van de kwalificatie. Gevraagd of het incident met Yuki Tsunoda, Sergio Perez en Max Verstappen een start vanaf de eerste rij heeft voorkomen, sluit de Oostenrijker dat inderdaad niet uit.

Zegekans voor Verstappen en Red Bull?

"We hadden er dichtbij of misschien precies tussen gezeten. Maar zo superieur als we eerst waren, zijn we nu niet meer. Daarom wordt het een lastige race voor ons." Normaal gesproken zou Marko durven te vertrouwen op de racepace van Red Bull, maar het feit dat men achter Mercedes start op een circuit waar Mercedes een duidelijk snelheidsvoordeel heeft op de rechte stukken, maakt dat hij wat onzekerder is dan normaal. "Laten we zien hoe de start voor ons verloopt en hoe de race zich van daaruit ontvouwt."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'