Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko baalt van problemen Verstappen: "Pijnlijk, maar gelukkig hebben we Perez nog"

Na de voor Max Verstappen dramatisch verlopen tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami hinkt Red Bull-adviseur Helmut Marko op twee gedachten.

Hydraulische problemen nekten Max Verstappen en daarmee ook Red Bull tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami. Kostbare tijd ging verloren en hoewel Helmut Marko inziet dat dat soort tijdverlies erg pijnlijk is, wil hij ook niet bij de pakken neer zitten. Sterker nog, hij is eigenlijk nog steeds vrij positief, niet in de laatste plaats door wat teamgenoot Sergio Perez liet zien. "Natuurlijk is dit erg pijnlijk, met name op een circuit waar je gewoon veel beters op wil maken om op snelheid te komen", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Motorsport Magazin .

Marko ontkent groter achterliggend probleem

Marko wil niet spreken van koelingsproblemen in het warme en benauwde Miami en wijst naar de #11-auto van Perez om aan te tonen dat dat geen rol heeft gespeeld in de problemen die ook Christian Horner reeds verklaarde : "We hebben met Sergio gezien dat de hoge temperaturen daar niet in meespeelden." De Mexicaan immers werkte twee probleemloze sessies af. Perez houdt de moraal dan ook hoog. "Gelukkig hadden we Perez nog. Hij reed een long run en daarin zagen zijn rondetijden er veelbelovend uit. We moeten nu die afstellingen overhevelen naar de auto van Verstappen en vervolgens is het aan Max om zich te verbeteren ondanks die verloren trainingstijd."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China