Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko baalt van problemen Verstappen: "Pijnlijk, maar gelukkig hebben we Perez nog"

Na de voor Max Verstappen dramatisch verlopen tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami hinkt Red Bull-adviseur Helmut Marko op twee gedachten.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Hydraulische problemen nekten Max Verstappen en daarmee ook Red Bull tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami. Kostbare tijd ging verloren en hoewel Helmut Marko inziet dat dat soort tijdverlies erg pijnlijk is, wil hij ook niet bij de pakken neer zitten. Sterker nog, hij is eigenlijk nog steeds vrij positief, niet in de laatste plaats door wat teamgenoot Sergio Perez liet zien.

"Natuurlijk is dit erg pijnlijk, met name op een circuit waar je gewoon veel beters op wil maken om op snelheid te komen", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Motorsport Magazin.

Marko ontkent groter achterliggend probleem

Marko wil niet spreken van koelingsproblemen in het warme en benauwde Miami en wijst naar de #11-auto van Perez om aan te tonen dat dat geen rol heeft gespeeld in de problemen die ook Christian Horner reeds verklaarde: "We hebben met Sergio gezien dat de hoge temperaturen daar niet in meespeelden." De Mexicaan immers werkte twee probleemloze sessies af. Perez houdt de moraal dan ook hoog.

"Gelukkig hadden we Perez nog. Hij reed een long run en daarin zagen zijn rondetijden er veelbelovend uit. We moeten nu die afstellingen overhevelen naar de auto van Verstappen en vervolgens is het aan Max om zich te verbeteren ondanks die verloren trainingstijd."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull