Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko baalt van problemen Verstappen: "Pijnlijk, maar gelukkig hebben we Perez nog"

Na de voor Max Verstappen dramatisch verlopen tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami hinkt Red Bull-adviseur Helmut Marko op twee gedachten.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Hydraulische problemen nekten Max Verstappen en daarmee ook Red Bull tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami. Kostbare tijd ging verloren en hoewel Helmut Marko inziet dat dat soort tijdverlies erg pijnlijk is, wil hij ook niet bij de pakken neer zitten. Sterker nog, hij is eigenlijk nog steeds vrij positief, niet in de laatste plaats door wat teamgenoot Sergio Perez liet zien.

"Natuurlijk is dit erg pijnlijk, met name op een circuit waar je gewoon veel beters op wil maken om op snelheid te komen", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Motorsport Magazin.

Marko ontkent groter achterliggend probleem

Marko wil niet spreken van koelingsproblemen in het warme en benauwde Miami en wijst naar de #11-auto van Perez om aan te tonen dat dat geen rol heeft gespeeld in de problemen die ook Christian Horner reeds verklaarde: "We hebben met Sergio gezien dat de hoge temperaturen daar niet in meespeelden." De Mexicaan immers werkte twee probleemloze sessies af. Perez houdt de moraal dan ook hoog.

"Gelukkig hadden we Perez nog. Hij reed een long run en daarin zagen zijn rondetijden er veelbelovend uit. We moeten nu die afstellingen overhevelen naar de auto van Verstappen en vervolgens is het aan Max om zich te verbeteren ondanks die verloren trainingstijd."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team