Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko baalt van uitvallen Leclerc: "Hadden anders ook de overhand gehad"

Red Bull-adviseur Helmut Marko was na afloop van de Franse Grand Prix zeer te spreken over de zege van Max Verstappen. Ook zonder het uitvallen van Charles Leclerc had de Nederlander volgens Marko de race gewonnen.

In de openingsfase van de Franse Grand Prix leek het erop dat er wederom een prachtig duel tussen Max Verstappen en Charles Leclerc zou volgen. Aan het gevecht kwam plots een eind toen de Ferrari-coureur crashte. Voor Verstappen was het vervolgens een koud kunstje om naar de zege te rijden. "We zijn erg blij met Max. Het is jammer dat Leclerc pech had", blikt Marko bij ServusTV terug. "We hadden gepland om in die ronde de undercut te maken. Wat ons verraste was dat de banden zich beter hielden dan verwacht, maar ook dat het veel moeilijker was om in te halen. Dat zag je ook bij Mercedes en Ferrari."

Marko vond het voor de race jammer dat Leclerc uitviel: "Ik weet niet precies wat er gebeurd is. We hoorden iets dat er weer iets was met het gaspedaal, iets dat hem in Oostenrijk al bijna de das omdeed." "Dat is jammer, want het zou een gevecht op hoog niveau zijn geweest, waarin we waarschijnlijk de overhand zouden hebben gehad. Maar het is natuurlijk niet leuk dat hij eerder ook al twee keer met motorproblemen uitviel." Door de uitvalbeurt van Leclerc gaat Verstappen fier aan de leiding van het WK, met een voorsprong van 63 punten op de Ferrari-coureur.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden