Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko baalt van verkeerde keuzes: 'Had mogelijk een averechts effect bij Verstappen'

Helmut Marko denkt dat er gedurende het Grand Prix-weekend in Bahrein verkeerde keuzes zijn gemaakt met de set-up van Max Verstappens bolide. Dit heeft er mogelijk toe geleid dat de Nederlander niet kon winnen van Charles Leclerc.

De Grand Prix van Bahrein is er voor Red Bull een om snel te vergeten. Een dubbele DNF betekende nul punten voor de Oostenrijkse renstal. Zonder de uitvalbeurten van Max Verstappen en Sergio Perez finishten de coureurs mogelijk op P2 en P4, wat maar liefst 30 WK-punten had opgeleverd. "Het is enorm teleurstellend dat we zoveel punten zijn misgelopen", zegt een balende Helmut Marko bij Auto, Motor und Sport . Marko verwacht dat de Oostenrijkse renstal snel terug kan slaan. De RB18 heeft volgens hem genoeg potentie om de strijd met Ferrari aan te gaan. "De basis van onze auto is goed, maar we hadden teveel mankementen om een gooi te doen naar de overwinning", aldus de Red Bull-adviseur.

Verkeerde set-up voor Verstappen in Bahrein?

Gedurende de GP van Bahrein kon Verstappen een aantal pogingen doen om de leiding in de wedstrijd over te nemen van Leclerc, maar de Ferrari-coureur was uiteindelijk te snel. Marko legt uit dat er mogelijk eerder in het weekend een verkeerde keuze is gemaakt. "Zodra Max de pace probeerde te zetten, degradeerden de banden meer dan bij Ferrari." "Het bleef beneden verwachting. Misschien dat de set-up van vrijdag naar zaterdag juist een averechts effect had bij Verstappen. Daarnaast moet men in gedachten houden dat de race altijd anders is als je vooraan rijdt, zoals Leclerc deed." Na meerdere problemen bij Verstappen in de slotfase van de race was de hoop op de overwinning, of überhaupt een finish, vervlogen. Red Bull sloot het weekend af met een dubbele DNF.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap