Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko baalt van verkeerde keuzes: 'Had mogelijk een averechts effect bij Verstappen'

Helmut Marko denkt dat er gedurende het Grand Prix-weekend in Bahrein verkeerde keuzes zijn gemaakt met de set-up van Max Verstappens bolide. Dit heeft er mogelijk toe geleid dat de Nederlander niet kon winnen van Charles Leclerc.

Verstappen braking
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull contentpool

De Grand Prix van Bahrein is er voor Red Bull een om snel te vergeten. Een dubbele DNF betekende nul punten voor de Oostenrijkse renstal. Zonder de uitvalbeurten van Max Verstappen en Sergio Perez finishten de coureurs mogelijk op P2 en P4, wat maar liefst 30 WK-punten had opgeleverd. "Het is enorm teleurstellend dat we zoveel punten zijn misgelopen", zegt een balende Helmut Marko bij Auto, Motor und Sport.

Marko verwacht dat de Oostenrijkse renstal snel terug kan slaan. De RB18 heeft volgens hem genoeg potentie om de strijd met Ferrari aan te gaan. "De basis van onze auto is goed, maar we hadden teveel mankementen om een gooi te doen naar de overwinning", aldus de Red Bull-adviseur.

Verkeerde set-up voor Verstappen in Bahrein?

Gedurende de GP van Bahrein kon Verstappen een aantal pogingen doen om de leiding in de wedstrijd over te nemen van Leclerc, maar de Ferrari-coureur was uiteindelijk te snel. Marko legt uit dat er mogelijk eerder in het weekend een verkeerde keuze is gemaakt. "Zodra Max de pace probeerde te zetten, degradeerden de banden meer dan bij Ferrari."

"Het bleef beneden verwachting. Misschien dat de set-up van vrijdag naar zaterdag juist een averechts effect had bij Verstappen. Daarnaast moet men in gedachten houden dat de race altijd anders is als je vooraan rijdt, zoals Leclerc deed." Na meerdere problemen bij Verstappen in de slotfase van de race was de hoop op de overwinning, of überhaupt een finish, vervlogen. Red Bull sloot het weekend af met een dubbele DNF.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen