Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Beangstigend dat McLaren op ieder circuit snel is"

Een dubbel podium in twee achtereenvolgende Grands Prix én een sprintrace-overwinning: McLaren is back in business. Dat ziet ook Dr. Helmut Marko, kopstuk bij Red Bull Racing. De Oostenrijker vindt het maar niks dat de concurrentie dichterbij komt.

qatar-2023-mclaren-racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Enkele uren voor de Grand Prix van Qatar kregen de Formule 1-teams te horen dat zij verplicht drie pitstops moesten maken gedurende de race. Als Red Bulls motorsportadviseur Helmut Marko bij ORF de vraag wordt gesteld of de verplichte stops Red Bull problemen bezorgde, antwoordt hij kalm - hij stelt namelijk dat Red Bull nog altijd de snelste is. Wel vreest de tachtigjarige Oostenrijker voor een opmars van het team uit Woking.

"We zagen dat we minder bandenslijtage hadden dan McLaren. Daarom stemden we ons tempo op hen af. We lieten ons niet afleiden door de andere coureurs die tussendoor de snelste raceronde klokten. Daarnaast wisten we dat we aan het einde van de race nog een zeer goede set mediums ter beschikking hadden. Op die banden zette hij (Max, red.) ook de snelste tijd neer."

McLaren de meest consistente concurrent

Vindt Dr. Marko het opmerkelijk, of verontrustend dat McLaren ineens zo snel is? Hij geeft antwoord:

"Het is opmerkelijk én verontrustend dat ze er nu op elk circuit bij zitten. Voorheen gebeurde het zo nu en dan", zegt Marko, wijzend naar piekmomenten van andere teams zoals Ferrari in Italië en Singapore. "Het begint nu duidelijk te worden dat McLaren onze meest consistente concurrent is. Daarbij worden ze steeds sterker. Het kan een zware strijd worden volgend seizoen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"