© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko beschuldigt Montoya: "Titel opzettelijk verloren in '97"

Red Bull-adviseur Helmut Marko komt met een opmerkelijk verwijt aan het adres van zijn voormalig Formule 3000-coureur, Juan Pablo Montoya. De Colombiaan zou opzettelijk de titel hebben laten liggen in 1997.

Het is in gesprek met Motorsport-Total dat Helmut Marko een voor Juan Pablo Montoya-begrippen atypische race oprakelt: "Montoya moest die op één na laatste race in Mugello eigenlijk winnen om zicht te houden op de titel, maar hij werd slechts derde."

Op zich nog niets raars, maar de manier waarop deed Marko de wenkbrauwen fronsen: "Montoya probeerde zijn hele carrière lang altijd iedereen in te halen, goedschiks dan wel kwaadschiks, behalve die ene race in Mugello. Hij bleef gewoon maar achter Ricardo Zonta aan kachelen. De volgende race wonnen we weer gewoon, maar toen was het kampioenschap al beslist."

Overigens zijn deze aantijgingen van Marko niet nieuw voor Montoya zelf. Enige tijd geleden gaf Montoya in F1's podcast Beyond The Grid al aan dat Marko hem verdacht van een gebrek aan loyaliteit: "Marko heeft altijd geroepen dat ik die race expres heb verloren, omdat ik het jaar erop naar Super Nova (team van Zonta, red.) zou gaan. Daar is echter niks van waar."

"De enige reden waarom dat ik niet inhaalde, was omdat de versnellingsbakverhoudingen niet juist waren afgesteld. In de vijfde versnelling reed iedereen eenvoudig bij me weg."

Marko heeft nooit genoegen kunnen nemen met die verklaring: "Er waren genoeg andere punten op het circuit waar ingehaald kon worden en waar men de vijfde versnelling niet bereikte", aldus de Oostenrijker, die destijds sowieso niet erg gecharmeerd was van de coureur Montoya.

"Ik heb zelden zo'n luie coureur gezien als Montoya destijds. Hij verwaarloosde zijn gezondheid. Hij wist me binnen no-time alle McDonald's in Graz aan te wijzen. Ik wist niet eens dat wij er een hadden!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen