Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko bevestigt: "AlphaTauri krijgt nieuwe naam, toekomst De Vries nog onzeker"

Helmut Marko onthult meerdere grote veranderingen bij het Formule 1-team AlphaTauri. Eerder hintte hij al op mogelijk een nieuwe naam voor het team, maar nu lijkt hij dit te bevestigen.

De Vries Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Teambaas Franz Tost van AlphaTauri neemt na het huidige Formule 1-seizoen afscheid van het zusterteam van Red Bull, waarna Ferrari-prominent Laurent Mekies de nieuwe teambaas zal worden van het Italiaanse team. Dit is niet de enige grote verandering, zo wordt ook Peter Bayer naar het team gehaald. AlphaTauri presteert nog ondermaats en er komen mede hierdoor een aantal grote wijzigingen aan, zo bevestigt Helmut Marko.

De adviseur van Red Bull lijkt te bevestigen dat we in de nabije toekomst geen 'AlphaTauri' op de F1-grid zien, maar een andere naam van het team. "Er komen nieuwe sponsoren en er komt ook een nieuwe naam", zegt hij bij Kleine Zeitung. "Daarbij is het doel duidelijk: een team gebaseerd op Red Bull Racing, voor zover dat conform de reglementen kan. Alles zelf doen is niet de juiste keuze."

AlphaTauri probeerde meer een eigen richting in te slaan en minder afhankelijk te zijn van Red Bull-onderdelen en dergelijke. Objectief kijkend naar de WK-stand (slechts 2 punten en 10e in het klassement) is dat niet gelukt. Energiedrankjesfabrikant Red Bull is nog altijd eigenaar van het F1-team en nu lijkt dus de keuze te zijn gemaakt om weer intensiever samen te werken.

Tsunoda en De Vries

Het contract van Yuki Tsunoda loopt eind 2023 af, maar de jonge Japanner hoeft zich geen zorgen te maken over zijn toekomst bij AlphaTauri. "Yuki heeft globaal gezien een heel goed seizoen, met alleen wat ongelukkige resultaten en straffen. Met de performance zit het echter wel goed", aldus Marko, die wat minder tevreden is over de coureur aan de andere kant van de garage.

"We zijn niet tevreden met Nyck de Vries, maar daar gaan we ook nog verder naar kijken." Mogelijk heeft de Nederlander een contract tot en met 2024, maar bij Red Bull is in de geschiedenis gebleken dat dat niets hoeft te zeggen over de baanzekerheid.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben wat recht te zetten in Formule 1 GP Oostenrijk

Er wacht ons een sprintraceweekend, iets dat Red Bull vorig jaar nog voor problemen stelde in Oostenrijk. Weten Verstappen en zijn team herhaling te voorkomen? Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken de kwestie.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen