Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko bevestigt upgrade voor Verstappen: "Verwacht er veel van"

Red Bull Racing komt met een upgrade naar de komende Formule 1-race, de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola. Dat laat Helmut Marko, de adviseur van het team, weten. De Oostenrijker ziet ook dat Max Verstappen er een concurrent bij heeft gekregen.

Verstappen Marko Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen was in vier van de vijf sessies de snelste in Miami, maar tijdens de belangrijkste moest hij het afleggen tegen Lando Norris. De McLaren-man had wat geluk met de safety car, maar was daarna qua snelheid niet bij te houden voor Verstappen. "We waren gewoon te langzaam", zo zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko tegen het Oostenrijkse oe24.

Had dat dan bijvoorbeeld te maken met het feit dat de drievoudig wereldkampioen een paaltje bij de krappe chicane uit de grond reed en zo de vloer beschadigde? "Max gelooft dat het niet zo ernstig was. Feit is dat we langzamer waren dan McLaren", zo vertelt Marko verder. De Oostenrijker moet daarbij toegeven dat de safety car in het voordeel van de McLaren-coureur uitpakte. "Norris zou het moeilijk hebben gehad om het gat achter Max te dichten en inhalen in Miami is ook erg moeilijk."

Toch had Verstappen het er ogenschijnlijk niet zo moeilijk mee dat Norris won. Marko legt uit wat daarachter zit. "Max heeft een heel vriendschappelijke relatie met Norris. Hij neemt hem vaak mee in het vliegtuig en ze spreken altijd af om te gaan simracen. Max lijkt nog wat van Norris te kunnen leren als het op feesten aankomt. Maar nu valt te vrezen dat Lando nog gevaarlijker voor hem wordt op het circuit. Want de druk is er nu af", zo gaat de Oostenrijker verder.

Marko ziet McLaren en Norris daarentegen niet langer als echte bedreiging voor het wereldkampioenschap. "Ik maak me geen zorgen, want Norris staat meer dan 50 punten achter (op Verstappen, red.). Bovendien brengen we een upgrade naar Imola, waar ik veel van verwacht. Maar Miami laat zien dat we ons moeten concentreren op de sportieve kant van de zaak", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"