Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko bevestigt: Verstappen kan onder Red Bull-contract uit

Max Verstappen heeft nog een contract tot en met 2023 bij Red Bull, maar het team moet presteren komend seizoen. Doet het dat niet dan loopt de Nederlander zo de deur uit.

Marko Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor Max Verstappen telt maar een ding in de Formule 1: wereldkampioen worden. Over ruim een maand begint Verstappen aan zijn zevende F1-seizoen en zesde in dienst van Red Bull. Dit jaar moet er serieus gestreden worden om de wereldtitel, lukt dat niet dan moet Red Bull rekening houden met een vertrek van Verstappen.

Teamadviseur Helmut Marko bevestigt dit in gesprek met F1-insider: "Ja, er bestaat een performance clausule. Ik wil niet in detail treden, maar het komt er min of meer op neer dat Max op eigen kracht moet kunnen vechten voor de overwinningen en de wereldtitel. Als hij dat kan, dan wordt het contract verlengd. Als dat niet lukt, dan is hij vrij man."

Marko wil de details niet helemaal prijsgeven, maar volgens de Duitse site moet Red Bull een auto geven die minder dan drie tienden per ronde toegeeft op de snelste auto van het veld - waarschijnlijk de Mercedes. Vorig seizoen slaagde het team daar bij lange na niet in.

In 2021 verwacht Marko dat de wereld er anders uit zal zien voor Red Bull: "Het is ons doel en ik geloof er in, niet alleen vanwege Max, maar ook omdat het in ons DNA zit om te winnen. We zijn op de goede weg en ik verwacht dat we kunnen voldoen aan de clausule."

Dit zou betekenen dat Verstappen in 2021 een serieuze gooi kan doen naar de wereldtitel. Indien dat niet het geval is, dan is de kans levensgroot dat Verstappen en zijn management snel om tafel zitten met Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker is zeer gecharmeerd van Verstappen en ziet in hem de opvolger van Hamilton.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

33 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen velt eerste oordeel over de nieuwe Red Bull-partner Ford