Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko bevreesd voor spelletjes van Bottas: "Dan zal hij ons vertragen"

Wat Helmut Marko betreft is het strijdplan voor Red Bull overduidelijk. Valtteri Bottas moet snel, nee héél snel worden ingehaald.

Max Verstappen start de Grand Prix van Brazilië vandaag om 18:00 uur Nederlandse tijd als tweede, met Lewis Hamilton daar acht plaatsen achter op P10. Helemaal buiten Hamilton rekenen kan en wil Helmut Marko niet, zeker niet als Valtteri Bottas de kans krijgt om te 'treuzelen'. In gesprek met Sky legt Marko uit dat hij daar best een beetje bevreesd voor is: "Ik ben ervan overtuigd dat Hamilton zich kan opwerken naar de vierde plaats en misschien nog wel verder naar voren", aldus de Oostenrijker.

Bottas als afstopper van Verstappen

"Het is duidelijk dat wij voorbij Bottas moeten. Want doen we dat niet, dan zal hij het tempo bepalen en zoveel treuzelen dat Hamilton nog meer kansen krijgt om helemaal vooraan te geraken." Horner had eerder ook al woorden van gelijke strekking klaar toen hij stelde dat Hamilton met de formidabele snelheid van de Mercedes een hele reële kans heeft om de race gewoon te winnen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'