Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko biedt excuses aan na Perez-uitspraken

Helmut Marko komt terug op zijn opmerking die hij maandag maakte over Red Bull-coureur Sergio Perez.

Helmut Marko Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko biedt via ServusTV zijn excuses aan, na een opmerking die hij op maandag maakte over Sergio Perez. In het statement laat Marko weten spijt te hebben van de opmerking die hij over Perez maakte tijdens de live sportshow van maandagavond op het Oostenrijkse TV-kanaal. Tijdens dat gesprek sprak de Red Bull-adviseur over de mindere prestaties van Perez eerder dit seizoen: "We weten dat hij problemen heeft in de kwalificatie, zijn vorm fluctueert, hij is Zuid-Amerikaans en hij is niet zo volledig gefocust in zijn hoofd als Max is of als Sebastian (Vettel, red.) was", zei Marko.

Op die uitspraken kwam kritiek en Marko reageert nu: "Wat betreft mijn opmerking over Sergio Perez, ServusTV Sport en Talk, op maandag 4 september: Wil ik me verontschuldigen voor mijn beledigende opmerking en wil absoluut duidelijk maken dat ik niet geloof dat we kunnen generaliseren over de mensen uit welk land, ras, of welke etniciteit dan ook”, zei Marko.

"Ik probeerde duidelijk te maken dat Checo dit jaar fluctueerde in zijn prestaties, maar het was verkeerd om dit toe te schrijven aan zijn culturele afkomst", aldus de verontschuldigende woorden van Marko.

Tijdens het interview op maandag, sprak Marko niet alleen over Perez, maar ook over Max Verstappen en de kansen van een mogelijke terugkeer van Sebastian Vettel bij Red Bull.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari Slaat grote slag en kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes