Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko bijt van zich af: "Ik had zoals altijd gelijk over Honda"

Helmut Marko klopt zichzelf nog eens op de borst na de podiumplaats van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. Het is volgens de Oostenrijker het bewijs van zijn grote gelijk.

"Mensen verklaarden mij allemaal voor gek toen duidelijk werd dat we met Honda in zee gingen, maar zoals gewoonlijk had ik het gewoon bij het rechte eind", aldus Helmut Marko in gesprek met La Gazzetta dello Sport .

Nu de Honda-motor aantoonbaar betrouwbaar én relatief snel bleek, is voor Marko het plaatje grotendeels compleet: "We hebben in Max Verstappen de beste jonge coureur van het moment, we hebben een goede auto en nu dus ook een snelle en betrouwbare motor." "Het is met dank aan de ontzettend professionele houding van de Honda-mannen dat we in Australië zo snel en zonder problemen van chassis konden wisselen", zo strooit Marko met complimentjes aan het adres van de Japanners. Is er dan helemaal niks wat nog beter kan? "Het gaat naar Mercedes en Ferrari moet definitief gedicht gaan worden, maar we hopen dat de realiseren als Honda met een eerste upgrade van de motor komt. De start van 2019 was echter de beste in jaren. Ook Pierre Gasly had immers vóór Sebastian Vettel kunnen eindigen, als hij niet in de kwalificatie al werd uitgeschakeld in Q1."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden