Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko blikt terug op Red Bull-vertrek Ricciardo: "Verstappen speelde rol in zijn besluit"

Hoogstwaarschijnlijk zit de Formule 1-carrière van Daniel Ricciardo erop na zijn vertrek bij Visa Cash App RB. Helmut Marko riep al dat zijn Red Bull-vertrek in 2018 een keerpunt was en zag dat Max Verstappen een rol speelde in het besluit.

Ricciardo Verstappen 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Normaal gesproken is de Formule 1-carrière van Daniel Ricciardo ten einde gekomen in Singapore. De Australiër moet per direct vertrekken bij Visa Cash App RB en wordt vervangen door Liam Lawson. Volgens Helmut Marko was het Red Bull-vertrek van Ricciardo in 2018 het keerpunt in zijn carrière. De adviseur legt uit waarom Ricciardo uiteindelijk naar Renault vertrok.

"Hij had bepaalde bedenkingen bij de Honda-motor en luisterde blijkbaar meer naar de mooie praatjes van Renault en Cyril Abiteboul", vertelt Marko tegenover Motorsport-Total. "Financieel gezien was er niet veel verschil tussen wat Renault hem bood en wat wij boden. Ik heb hem ook gezegd: 'shoeys (champagne drinken uit de schoen na een overwinning, red.) gaan moeilijk voor je worden'. Ik denk niet dat we Renault vaak op het podium hebben gezien."

Toch ging het ook om de jonge Max Verstappen, die tussen 2016 en 2018 Ricciardo het vuur aan de schenen legde. "Daniel kwam bij Red Bull en versloeg Vettel met 3-0 qua zeges in 2014. Daarna was Danill Kvyat soms sneller, maar gedurende het seizoen had Daniel hem ook onder controle. En toen kwam Max, die sterker en sterker werd. Dat speelde zeker een rol in zijn besluit om naar Renault te gaan."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
VCARB Onthulling Lawson plaatst vertrek Ricciardo in nieuw daglicht