Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko brengt positieve nuance aan in discussie over Red Bull-straf

Red Bull werd zowel financieel als in sportief opzicht door de FIA gestraft voor het overschrijven van de budgetlimiet. Ja, de straf is hard, maar teamadviseur Helmut Marko ziet desondanks kans een positieve nuance aan te brengen.

XPB 1179384 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De meningen over de straf voor Red Bull zijn verdeeld. Red Bull zelf blijft opperen dat die grotendeels onterecht is, McLaren vindt de straf te laag en Mercedes-teambaas Toto Wolff legde al uit hoeveel verschil minder windtunneluren kunnen maken. En Helmut Marko dan? Wat is zijn reactie op de straf? Hij lijkt er in te berusten.

"We hadden in beroep kunnen gaan, maar dan had het nog maanden kunnen duren voordat er uitsluitsel zou zijn gekomen", zo vertelt Marko in gesprek met de Duitse tak van Sky Sport, alvorens hij een belangrijke nuance plaatst bij de straf.

"De straf is zwaar, maar zit op het randje van waar wij denken alsnog competitief mee te kunnen zijn, ondanks die beperking in windtunneluren", vervolgt Marko, die nog wel meer uitdagingen van de windtunnel aanstipt: "Onze windtunnel is uit de na-oorlogse periode, die stamt uit de tijd van de Koude Oorlog. Daarmee kost het sowieso al veel tijd om hem op de juiste arbeidstemperatuur te krijgen."

"Onze windtunnel is bepaald niet state of the art en daarom bouwen we op onze campus ook een volledig nieuwe windtunnel."

"Maar dit alles betekent dat er in de windtunnel geen ruimte is voor verkeerde inschattingen. Alles wat we in de windtunnel plaatsen, moet daar ook daadwerkelijk meteen werken. Maar dit werkt voor onze mensen juist ontzettend motiverend om er ondanks die handicap vol voor te gaan. Maar fouten kunnen we ons niet veroorloven."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"