Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko brengt positieve nuance aan in discussie over Red Bull-straf

Red Bull werd zowel financieel als in sportief opzicht door de FIA gestraft voor het overschrijven van de budgetlimiet. Ja, de straf is hard, maar teamadviseur Helmut Marko ziet desondanks kans een positieve nuance aan te brengen.

XPB 1179384 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De meningen over de straf voor Red Bull zijn verdeeld. Red Bull zelf blijft opperen dat die grotendeels onterecht is, McLaren vindt de straf te laag en Mercedes-teambaas Toto Wolff legde al uit hoeveel verschil minder windtunneluren kunnen maken. En Helmut Marko dan? Wat is zijn reactie op de straf? Hij lijkt er in te berusten.

"We hadden in beroep kunnen gaan, maar dan had het nog maanden kunnen duren voordat er uitsluitsel zou zijn gekomen", zo vertelt Marko in gesprek met de Duitse tak van Sky Sport, alvorens hij een belangrijke nuance plaatst bij de straf.

"De straf is zwaar, maar zit op het randje van waar wij denken alsnog competitief mee te kunnen zijn, ondanks die beperking in windtunneluren", vervolgt Marko, die nog wel meer uitdagingen van de windtunnel aanstipt: "Onze windtunnel is uit de na-oorlogse periode, die stamt uit de tijd van de Koude Oorlog. Daarmee kost het sowieso al veel tijd om hem op de juiste arbeidstemperatuur te krijgen."

"Onze windtunnel is bepaald niet state of the art en daarom bouwen we op onze campus ook een volledig nieuwe windtunnel."

"Maar dit alles betekent dat er in de windtunnel geen ruimte is voor verkeerde inschattingen. Alles wat we in de windtunnel plaatsen, moet daar ook daadwerkelijk meteen werken. Maar dit werkt voor onze mensen juist ontzettend motiverend om er ondanks die handicap vol voor te gaan. Maar fouten kunnen we ons niet veroorloven."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'