Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren

Max Verstappen pakte poleposition in de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Miami, maar makkelijk ging dat niet. Helmut Marko is verrast.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De sprintkwalificatie in Miami verliep zeer verrassend. In SQ1 en SQ2 was Lando Norris niet bij te houden en gleed Max Verstappen in het rond, waarna de Nederlander in het laatste deel toch weer toesloeg. Oké, Norris maakte een foutje, maar het ging wel iets beter op de softs. Helmut Marko looft de prestatie van Verstappen bij Autosport, al beaamt de adviseur wel dat het niet zo makkelijk was.

"De snelheid van de eerste training was weg en eigenlijk hadden we het best lastig, maar uiteindelijk staat Max er toch weer als het moet", lacht Marko. "Daar draait het om. Max maakte een foutje, maar de anderen maakten meer fouten dan hijzelf. Met die zachte band was het voor iedereen een probleem om die qua temperatuur in het juiste window te krijgen."

Hoe is dat dan mogelijk? "De temperatuur daalde iets, maar dat ging slechts om vier graden. We moeten vooral naar de anderen kijken. Niemand is tijdens het derde deel van de kwalificatie foutloos gebleven. Vooral de non-prestatie van McLaren in dat laatste gedeelte is erg opvallend..."

En daar ligt volgens Marko de crux. Norris leek onaantastbaar in de geüpdatete McLaren, toch? "Op mediums dachten we dat we McLaren niet konden matchen, maar op het laatst waren ze ineens nergens meer. Het was een gekke sessie. Laten we eerst zien hoe het zaterdag tijdens de sprintrace gaat. Als Max een goede start heeft, dan hij kan de banden managen en de race controleren. Dan kan het dus weer een ander verhaal zijn."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"