Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Marko: "Daar is Hamilton nog té goed voor"

Red Bull-adviseur Helmut Marko is er zeker van dat Lewis Hamilton volgend jaar weer uitkomst voor Mercedes. Na het 2021-seizoen ontstonden er twijfels over de toekomst van de Brit in de Formule 1, maar stoppen is volgens Marko geen optie.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Met de radiostilte bij Lewis Hamilton worden er veel vraagtekens gezet bij de toekomst van de Mercedes-coureur. Het is al enige tijd stil rondom de zevenvoudig wereldkampioen, waardoor de geruchten over een mogelijk pensioen in de rondte blijven gaan. Toto Wolff wakkerde deze ook nog eens aan door zijn onzekerheid uit te spreken over de toekomst van Hamilton.

Bij Red Bull gaan ze er in ieder geval niet vanuit dat de Brit zal stoppen. Helmut Marko vindt de concurrent veel te goed hiervoor, zo legt hij uit in gesprek met Sport1. "Lewis zal alles doen om die achtste titel te grijpen. Hij is nog té goed om te stoppen en heeft al eerder met verliezen om kunnen gaan. Dat kan hij nu ook."

Hamilton versus Russell?

Dat Hamilton volgens Marko doorgaat, betekent echter niet dat hij het in 2022 makkelijker gaat krijgen. Met de komst van George Russell als nieuwe teamgenoot bij Mercedes wacht Hamilton weer een nieuwe uitdaging. Hier ziet de man uit Graz dan ook een voordeeltje voor Red Bull en Max Verstappen.

"Ik kijk er naar uit om te zien hoeveel druk zijn nieuwe teamgenoot, Russell, op Hamilton zet. Bottas (Valtteri Bottas, red.) kon dat niet." Een interne strijd tussen Russell en Hamilton bij Mercedes is volgens Marko alleen maar gunstig. "Dat kan een voordeel zijn voor ons", voorspelt hij.

Zelfs Hamilton was geen kampioen geworden in de Red Bull van Verstappen

Tom Coronel geeft flink af - 'Ga je schamen! - op Sergio Perez. Of Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk zich in die analyse kunnen vinden? Je hoort in de tweede kerstspecial van dit jaar!

21 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur