Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko: "Daar verliest Perez seconden op Verstappen!"

Volgens Helmut Marko is Max Verstappen elke cent die hij krijgt helemaal waard. De Nederlander gaat momenteel aan de leiding in het kampioenschap en is de troef van Red Bull. De Red Bull-adviseur stipt een van de grote verschillen aan tussen Verstappen en teamgenoot Sergio Perez.

Verstappen perez Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na vijf overwinningen op rij is Red Bull natuurlijk de absolute titelfavoriet in de Formule 1 voor de wereldtitels in 2021. Het was Max Verstappen die de laatste races een onfeilbare indruk maakte. Alleen in Bakoe won hij vanwege een klapband niet. Het was tevens de enige van de laatste vijf races waarin Lewis Hamilton in de buurt van zijn Nederlandse rivaal wist te blijven.

In gesprek met Red Bull weet Helmut Marko wel hoe dat kwam. "Het zag er niet dominant uit, maar dat was het wel. Het gat was relatief klein, maar dat kwam doordat Hamilton met behulp van de slipstream op het lange, rechte stuk altijd het gat wist te verkleinen", zo legt Marko uit. Hij durft nog niet te zeggen dat zijn team het hele seizoen gaat domineren zoals de afgelopen weken het geval was.

"Het is lastig te zeggen of dat kan lukken. We hebben echter wel altijd een goede auto gehad tijdens de eerste negen races, behalve in Barcelona. Daar deed Mercedes het strategisch goed, omdat de bandenslijtage voor ons hoger was dan verwacht", zo verklaart de Oostenrijker een van de weinige smetjes op de prestaties van Red Bull.

Bovendien kan Mercedes vandaag de dag niet heel snel zo'n strategische zet toepassen. "Nu hebben we Perez binnen schootsafstand. Dat betekent dat als Mercedes een tweede pitstop wil maken, ze dat niet altijd kunnen doen. Dat zagen we bijvoorbeeld in Frankrijk", zo doelt hij op de prachtige zege van Verstappen, die zich door een tweede pitstop te maken verzekerde van de overwinning.

Gevraagd hoe belangrijk het materiaal is en of een niet-wereldcoureur kampioen kan worden met geweldig materiaal, vertelt Marko over de verschillen die hij momenteel ziet. "Dat is ook het verschil tussen Hamilton en Bottas. Bij Max en Perez bijvoorbeeld, hoe extremer het wordt, hoe beter de wagen is op aerodynamisch vlak. Tegelijkertijd betekent dat ook dat de auto meer vatbaar is voor de wind."

"Tijdens de eerste race in Oostenrijk bijvoorbeeld, waren er veel windstoten, vooral in bocht zeven. Max kan daar mee omgaan, maar Perez verliest daar seconden. De wagen is dan te 'licht' om te besturen", zo legt de Red Bull-adviseur uit. Max is dan ook van groot belang voor het team, benadrukt hij. "De prestaties die Verstappen levert, die kosten ons veel geld, maar dat is het dubbel en dwars waard."

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"