Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko: "Daarin is Verstappen absoluut beter dan Hamilton"

Max Verstappen vs. Lewis Hamilton. Al twee Grands Prix op rij hebben we de twee titanen met elkaar zien strijden. Wie staat er aan het einde van het jaar bovenaan? Helmut Marko durft het niet te zeggen, maar weet wel op welk vlak zijn Nederlandse stercoureur het kan winnen, maar ook op welk vlak hij het kan verliezen, al zal dat niet lang meer zo zijn.

Verstappen Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Na twee Grands Prix is de spanning dit seizoen al te snijden. Lewis Hamilton en Max Verstappen staan slechts een enkel punt van elkaar verwijderd in de strijd om de wereldtitel, waardoor het een razend spannend jaar beloofd te worden. Dat merkt ook Red Bull-adviseur Helmut Marko, die de twee coureurs niet tot nauwelijks uit elkaar kan houden.

"Zij gaan samen uitvechten wie de wereldkampioen wordt", vertelt de Oostenrijker in gesprek met F1 Insider. "Ze staan op gelijke hoogte en op eenzame hoogte, ruimschoots voor de rest. Als we Max een auto kunnen blijven geven die bij Mercedes bij kan houden, dan kan het hem lukken. Het zal hoe dan ook een geweldige strijd worden", glundert Marko.

Wat zal de doorslag geven in de strijd om het kampioenschap? Marko durft het niet te zeggen, maar weet wel op welk vlak zijn coureur uitblinkt: "Verstappen is beter qua snelheid en qua auto-controle. Op dat vlak ligt hij zeker voor op Hamilton", oordeelt hij.

De zevenvoudig kampioen heeft echter ook een voordeel: "Lewis heeft meer ervaring, waardoor ze elkaar momenteel in balans houden", meent Marko, die ziet dat Verstappen ook op dat gebied elke race stappen maakt. "Max leert elke race weer bij. Hij zit nog steeds in zijn jonge jaren. Fouten zullen daardoor sneller gemaakt worden, maar het worden er wel steeds minder en minder."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"