Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Daarom is Perez de perfecte teamgenoot voor de 'buitenaardse' Verstappen"

Helmut Marko doet een boekje open over zijn pupil Max Verstappen. De Nederlander is de absolute ster bij Red Bull. Iedereen naast hem heeft volgens Marko 'bij voorbaat al verloren'.

Max Verstappen is bezig aan zijn achtste seizoen in de Formule 1. Je vergeet soms wel eens dat hij al zo lang bezig is, maar nog steeds is hij pas 24 jaar. Door de jaren heen groeide hij langzaam maar zeker uit tot de absolute leider bij het Formule 1-team van Red Bull. Sinds het vertrek van Daniel Ricciardo eind 2018 is er niemand meer geweest die ook maar in de buurt kwam van de Nederlander, vertelt Helmut Marko. "Hij werd eigenlijk vanzelf de teamleider bij Red Bull", zo laat hij optekenen in The Red Bulletin . "Iedereen die met Max in het team zit, heeft bij voorbaat al verloren. Pierre Gasly bijvoorbeeld is een supercoureur, maar zelfs hij kon de druk niet aan. Max rijdt in elke auto snel." "Daarom is het perfect dat Sergio Perez nu zijn teamgenoot is. Checo probeert niet te vechten, maar doet wel zijn uiterste best. Dat kan goed tot de overwinning leiden, zoals vorig seizoen in Bakoe", zo wijst Marko op de race waarin Verstappen op weg naar de Grand Prix-zege uitviel met een klapband, waarna Checo er stond om de overwinning te grijpen. "Die twee werken heel goed samen."

Verstappen reed 'buitenaardse kwalificaties'

Gevraagd met welke coureur uit het verleden zijn stercoureur Verstappen zou willen vergelijken, denkt hij aan een F1-legende. "Ik maak niet graag vergelijkingen, maar in termen van karakter, werklust, zelfvertrouwen en charisma zou ik zeggen Ayrton Senna", aldus de Red Bull-adviseur, die wijst op een aantal 'buitenaardse' momenten van Verstappen. "De kwalificaties in Djedda en Abu Dhabi vorig jaar waren de meest indrukwekkende momenten van Max die ik heb gezien. In Djedda deed hij het goed tot aan de laatste bocht, helaas. Maar tot die crash leek hij wel van een andere planeet. Hij was drie tot vier tienden sneller dan de concurrentie. De race-engineer had hem af kunnen remmen, maar zo is Red Bull niet en ook Max niet." Al met al was Verstappen de verdiende kampioen in 2021, vindt zijn Red Bull-vader. "In Abu Dhabi was Mercedes sneller en alleen de safety car kon ons redden. Dat gebeurde. Onder de streep was het een welverdiend wereldkampioenschap", aldus Marko. "Er zijn heel wat keren geweest dat alles de goede kant op viel voor Mercedes, maar dat de safety car zo vlak voor het einde kwam, was wel wreed voor hen. Geluk en pech waren vorig jaar echter wel in balans voor Max."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje