Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Dan is Verstappen nóg een klasse beter dan de rest"

Helmut Marko keek wederom vol bewondering naar het optreden van zijn pupil Max Verstappen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Zijn talenten werden door de omstandigheden nog meer geaccentueerd.

"Max Verstappen heeft vandaag laten zien dat hij in de regen nóg eens een klasse beter is dan alle anderen, ongeacht de precieze omstandigheden", zo looft Helmut Marko de Nederlander tegenover de Duitse tak van Sky . "Op sommige momenten is hij een seconde sneller dan de rest en dat zonder opbouwfase. Hij rijdt naar buiten en is direct snel in zijn eerste ronde, daar waar andere coureurs misschien drie ronden nodig hebben. Daar nemen wij onze pet voor af."

Beetje extra druk

De triomf op zaterdag is groot, maar wat volgt er op de zondag? Marko verklapt dat er best een beetje extra druk bij komt kijken: "Er is wat extra druk, want we kunnen onze 100ste overwinning pakken." "Dat gezegd hebbende moeten we stellen dat we onder normale omstandigheden de favoriet zijn, al kan er natuurlijk van alles gebeuren." Wie zijn de grootste concurrenten? "Als de volgorde bij de start zo blijft, kunnen we misschien enige tijd profiteren van Nico Hulkenberg als buffer", zei Marko voordat bekend werd dat de Haas-coureur een gridstraf van drie plekken kreeg. "Maar het lijkt erop dat Fernando Alonso weer goed is en ook Mercedes zag er in de longruns op vrijdag sterk uit."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje