Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Dat deed Verstappen de das om in de kwalificatie"

Max Verstappen miste de poleposition op een tiende van een seconde. Helmut Marko, die onder de indruk was van Ferrari, weet hoe het kwam.

Max Verstappen vond zich aan het einde van de kwalificatie voor de GP van Bahrein terug in een Ferrari-sandwich. De Nederlander moest Charles Leclerc net voor zich dulden en greep zo naast de poleposition. Carlos Sainz volgde op zijn beurt op minimale afstand van de Red Bull-coureur. Helmut Marko baalt in gesprek met Auto, Motor und Sport van het mislopen van de poleposition. Tegelijkertijd is hij uit het veld geslagen door de krachtbron die achterin de F1-75 van Ferrari ligt. Volgens hem is het een meesterwerk. "Die motor loopt als een trein. Dat kan je ook zien aan de prestaties van de klantenteams", zo doelt hij op de zesde en zevende plek voor Valtteri Bottas (Alfa Romeo) en Kevin Magnussen (Haas).

Temperaturen gooiden roet in het eten

Marko wist nadat Verstappen de poleposition was misgelopen wel de vinger op de zere plek te leggen. Volgens hem was de laatste bocht het probleem en dat werd weer veroorzaakt door de dalende temperaturen. "Verstappen verloor anderhalve tiende van een seconde in de laatste bocht tijdens zijn laatste run." "Ook bij Perez ging de laatste bocht niet goed", vervolgt de Red Bull-adviseur. "Ofwel waren de voorbanden aan het begin van de ronde te koud, of de achterbanden te warm. De teruglopende baantemperatuur hebben ons de das omgedaan."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"