Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Dat geeft ons het vertrouwen dat we nóg meer van Verstappen kunnen verwachten"

Hij wordt weleens 'de tweede vader' van Max Verstappen genoemd. Sterker nog, de wereldkampioen zelf noemt hem zo weleens: Helmut Marko. De Oostenrijker is ontzettend trots op de jongeling en als hij de signalen goed leest, denkt hij daar uit op te kunnen maken dat er nog veel meer aan zit te komen.

"Niemand had zich voor kunnen stellen dat het seizoen zo zou lopen toen we 46 punten achter stonden. Maar vanaf dat moment werd er feilloos gereden en leverde beide coureurs topprestaties. Er werden nauwelijks fouten gemaakt", aldus Helmut Marko in gesprek met Duitse media, doelend op Max Verstappen en Sergio Perez.

"Op Max kunnen we altijd rekenen"

"Het team heeft geweldig werk geleverd en het resultaat geeft alle medewerkers ontzettend veel voldoening", vervolgt Marko, voordat hij verder gaat met het bewieroken van Max Verstappen als individu. "Onder de streep kun je altijd rekenen op Max Verstappen. Hij presteert al-tijd. Zijn eerste wereldtitel veroverde hij met het mes tussen de tanden, terwijl de tweede wereldtitel veel makkelijker kwam." "Hij liet zien over nog meer snelheid te beschikken en dat wist hij bovendien te combineren met een nog beter bandenmanagement. Hij wist tevens veel beter het overzicht te bewaren en dat alles maakt dat we vol vertrouwen zijn dat we in de toekomst nóg meer van hem kunnen verwachten."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"