Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko: "Dat is het zwakke punt van Verstappen"

In de nieuwe, prachtige documentaire over Max Verstappen, Whatever it Takes, worden er allerlei onderwerpen besproken. Zo ook over de relatie tussen Max Verstappen en Helmut Marko. Het duo spreekt openlijk over hun verstandshouding. De twee hebben enkele karaktereigenschappen die veel op elkaar lijken, zo oordelen ze. Marko looft zijn stercoureur, maar ziet tegelijkertijd één zwak punt, dat Verstappen tegenwoordig zelden meer nekt.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko en Max Verstappen. Beiden zijn het zeer uitgesproken personen die vaak geen blad voor de mond nemen. In de nieuwe documentaire over de recente jaren van de Red Bull-coureur, Max Verstappen: Whatever it Takes, beaamt Verstappen dat. "Helmut en ik hebben een goede relatie, omdat we allebei rechtdoorzee zijn en zeggen wat we denken."

"We draaien er niet omheen", vervolgt Max. "En dat vindt hij volgens mij wel heel fijn. Geen gezeik, niet er omheen lullen en als het slecht is, is het slecht en als het goed is, dan is het goed. Dat vind ik wel heel fijn", lacht de Nederlander voor de camera.

Helmut Marko is het daar zeker mee eens: "We houden van uitgesproken karakters bij Red Bull. We leren de coureurs niet hoe ze moeten praten. Het lastige is om hem te laten inzien dat hij niet altijd en overal de snelste moet zijn. Maar dan wel zonder hem te beperken in zijn agressie en natuurlijke snelheid op de baan, wat beide positieve factoren zijn."

Toch is er volgens de Oostenrijker nog één zwak punt van zijn stercoureur. Maar, verder is hij vol lof over Verstappen. "Privé is hij een vriendelijke, goed opgevoede jongeman, die wars is van een ego. Maar in een racewagen is het een heel anders mens", concludeert Helmut.

"Wat overigens heel indrukwekkend is", zo gaat hij verder, "is dat hij kan praten op elk deel van het circuit., terwijl de meeste coureurs wachten tot een recht stuk. In een snelle bocht zijn zij alleen gefocust op het halen van de bocht en hoor je ze tegelijkertijd snel ademen. Bij Max is dat niet het geval en als hij inhaalt of de leiding pakt, maakt hij altijd mooie opmerkingen via de teamradio", glimlacht de Oostenrijker.

"Hij heeft ook een goed gevoel voor humor, maar als hij de controle verliest, dan wordt hij ongeduldig. Dat is zijn zwakke punt. Soms komt die Jos-houding, van je kop door de muur rammen, bovendrijven. Maar het gaat steeds beter. Max is geen gemakkelijk karakter, zou ik zeggen", aldus Marko.

Max Verstappens dominante zege bezorgde Mercedes serieus hoofdpijn. Wat betekent dit voor 2021? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het in de nieuwe RacingNews365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje